Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Cizre Kaymakamı Şenol Koca ile BDP'li Belediye Başkanı Mustafa Gören tarafından karşılandı.

Bakan Yılmaz, Bırca Belek Kültür Merkezi'nde Kürt tarihinin önemli isimlerinden Mir Bedirxan ve Mem u Zin'in kaldığı zindanın da bulunduğu Gudi İmparatorluğu'ndan kalan Cizre Kalesi'ni gezdi. Kale ziyareti sırasında konuşan Yılmaz, Cizre'deki tarihi varlıkların onarılıp geliştirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Cizre, tarih bölgesinde çok ististasni bir yere sahip. İnşalah bu yapılar ortaya çıkarılmalı. Çalışmalar bittikten sonra, buraya çok fazla turist gelecektir. Bu bölgenin ekonomisine, kalkınmasına çok büyük bir katkısı olacaktır. Bir taraftan Hz. Nuh gemisiyle tabi bir takım düşünceler söylendi. Aslında orada biraz da düşünmemiz lazım. Dünya dediğimizde, bir gemi bizim ülkemizde. Bir gemi hepimiz onun içinde yaşıyoruz. Geminin altı delindiği zaman, herkes batıyor. Kimse geminin altını delmemesi lazım. Hepimiz bu gemiyi güzel bir şekilde, gitmesi gereken bir yere doğru götürmemiz lazım. Bunun için çaba sarf etmemiz lazım. Gemimizi güzelleştirmemiz lazım, geminin içinde kavgaya değil, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizim bunları yapmamız lazım bugünkü dünyada başka türlüsü de zaten hiç kimseye bir fayda getirmiyor."

BİRİLERİ TÜRKİYE'Yİ ÇEKEMİYOR

Son günlerde artan terör olaylarına değinen Bakan Yılmaz, Türkiye gemisinin istikrarlı bir şekilde ileriye doğru gittiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye gemisi istikrarlı bir şekilde hep ileriye doğru gidiyor. Fakat birileri bunu çekemiyor, Türkiye'nin güçlenmesinden, gelişmesinden, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olmasından, özgürlüklerin, refahın artmasından, birileri rahatsız oluyor. Türkiye'nin bu bölgede örnek bir ülke olmasına, bütün bölgeye ilham vermesinden, birileri rahatsız oluyor maalesef. Her türlü aracın yanısıra terörü de kullanarak, Türkiye'nin ilerlemesini, gelişmesini engelemek istiyenler var. Bu bölgeye fayda getirmez, ne Türk'e, ne Kürt'e, ne Alevi'ye, ne Sünni'ye hiç kimseye fayda getiren işler değil."



Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), -



Rİ(GG/AAA)