Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'taki programlarına bugün de devam etti. Sabah mahalle muhtarları ile belediye sosyal tesislerinde kahvaltı yapan Bakan Yılmaz mahallelerin sorunlarını dinledi. Muhtarların tek tek söz aldığı programda notlar alan Bakan Yılmaz sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını belirtti. Bakan Yılmaz daha sonra Mimarlar Odası tarafından restore edilerek hizmet binası olarak kullanılmaya başlayan Yuvacı Konağının açılış törenine katıldı. Ardından 60 yataklı Buruciye Oteli'nin açılışını gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Sivas İl Başkanlığı şubat ayı il danışma meclisi toplantısına katıldı. Yılmaz'a AK Parti Sivas Milletvekilleri Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan da eşlik etti. Salona alkışlar eşliğinde giren Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmasında partisinin çalışmaları ve Türkiye'nin geldiği noktadan bahsetti. Kendilerini pergele benzeten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Hz. Mevlana'nın belirttiği gibi biz pergel gibiyiz. Bir ayağımızı milletimizin değerlerine sıkı sıkıya bağlı diğer ayağımızla da dünyayı dolaşırız. Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet'ten kalma onur ve gurur duyacağımız maddi ve manevi varlıkların mirasçılarıyız. Yayı ne kadar geriye çekerseniz o kadar uzağa fırlatırsınız. İşte bizler kökü mazide olan partiyiz. Bu düşünceyle bugünü ve geleceği en iyi şekilde şekillendiriyoruz. Hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Bu yüzden Türkiye'nin dünyanın 16'ıncı büyük ekonomi seviyesine çıkmasıyla yetinmiyoruz. Bu ülke ve millet çok daha iyisine layıktır. Bu nedenle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisini arasına çıkarmanın gayreti içerisindeyiz" 
ADALET VURGUSU
Güvenlik ve emniyetin bir toplumun bir arada yaşayabilmesinin en önemli şartlarından biri olduğunu belirten Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir devletin en önemli temel varlık gerekçesi de vatandaşına sağlayacağı güvenlik ve adalettir. Adalet olmazsa zulüm olur. Güvenlik olmazsa da özgürlükleri kullanamazsınız. Hem güvenlik hem adalet doğru yaşamanın temel unsurlarıdır. Biz bu topraklar üzerinde yaşayan her ferdin güvenliğini, sosyal hizmetlerini ve en önemlisi hak ve hürriyetlerini sağlamak için varız. Bizim amacımız insanlara hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bilin ki insanlara hizmet etmenin en kısa ve doğru yolu da bu siyasetten geçiyor. Biz siyaset içerisinde kazandığımız bilgi ve tecrübeyi herkesle paylaşıyoruz."
AK Parti'nin bir dünya markası haline geldiğini iddia eden Bakan Yılmaz, marka olmanın da bir adım önde olmak anlamına geldiğini sözlerine ekledi. Toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantının ardından Osman Ağa konağına geçerek bir süre dinlenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti. 


HÖ(EA/İD)