Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji üzerine düzenlenen koordinasyon toplantısına katılmak üzere beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ile birlikte THY'nin tarifeli uçağıyla Erzincan'a geldi. Bakan Yıldız’ı havalimanında Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu çalışanları ile partililer karşıladı. Taner Yıldız Valilik ziyaretinde Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında akışın bugün başlayacağının müjdesini verdi.

Bakan Yıldız şunları söyledi: “Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattı, iki boru hattıyla bize geliyor. Irak’ın normalleşmesi ile beraber bu anlaşmayı 15 yıl daha uzatmıştık. Bizim ham petrol sevkiyatında, Bakü- Tiflis- Ceyhan ham petrol boru hattından daha kapasiteli olan 70 milyon tonluk bir hattır burası. Teröristlerce zarara uğratılmak istenmişti. Borunun bir tanesi patlamıştı. Bugün Erzincan’dan bunu duyuralım. Bu akışı bugün başlatacağız. Bir yandan da güvenlik önlemleri ile beraber buradaki tadilat işlemlerimiz devam edecek. Ama ham petrol akışı bugün başladı. Boru hatlarının güvenliği konusunda her türlü detayları paylaşmadan, teknolojilerin bir kısım ayrıntılarını da kullanarak bir daha aynı işlemleri yapamayacak bir kurgu üzerinde çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığımızla, güvenlik güçlerimizle ve bilişim teknolojileri ile beraber bu hazırlıklarımız devam ediyor. Bittikten sonrada kamuoyu ile paylaşacağız ve bunun çok ciddi bir caydırıcı yönü olacak."

ALTIN ÜRETİMİNİ İKİ KATINA ÇIKARDIK

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız iktidara gelmeden önce altın üretiminin Türkiye de aylık 1, yıllık 11 ton altın üretildiğini anımsatarak “ Altın üretimini iki katına çıkardık. Yani 24 ton civarında bir üretim var. Bir yıl içerisinde de bunu 36 tona yani aylık 3 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Erzincan'da dahil olmak üzere. Erzincan'da da böyle bir kaynağın olması hem burası hem de Türkiye için ciddi bir artıdır" dedi.