Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı Şenköy Beldesi'nde Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışını yaptı.

Santral açılışında konuşan Taner Yıldız, uygulanan enerji stratejileriyle daha fazla büyüyen bir enerji sektörü oluşturulduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyadan yüzde 11 fazla, büyüdüğünü anlatan Yıldız, "Hatay da Türkiye'den daha fazla büyüyor. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'deki özel sektöre verilen pay yüzde 34'lerdeydi. Şimdi ise neredeyse her 3 yatırımdan 2'si özel sektör tarafından yapılıyor. Rüzgar enerji santrallerinin kurulmasının Türkiye'nin doğalgaz ve petrol tüketimini azaltacak. Bu nedenle rüzgarı bol olan illerde rüzgar enerji santrallerinin kurulmasına devam edilecektir" dedi.

'GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Hatay'da güçlü bir rüzgar olduğunu anlatırken, Türkiye için dönen bu pervanelerin, ülke bütçesine güç verdiğini söyledi. Ergin, şöyle devam etti:

"Dağlarımızda taşlarımızda var olan bu enerjiyi Türkiye'ye kazandıran dövizlerden tasarruf sağlayan bu tesisler Hatay'a ve ülkemize önemli katkılar sunacak. Türkiye birçok alanda olduğu gibi enerji alanında da önemli yatırımlara imza attı ve hizmete sundu. Bu ülkenin bir baştan bir başa temel altyapısı inşa edildi. Türkiye ekonomisinin alt yapısı güçlendiriyor. Yeni tesisler hizmete açılıyor, büyük milletin geleceğini inşa ediyoruz. Ülkemizin demokrasi standartlarını güçlendiren ve sürdürülebilir hale getiren hizmetlere de imza atılıyor."

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de kısa bir konuşma yaptığı açılış töreninde, Bakan Yıldız ve Ergin, birlikte kurdele keserek santrali hizmete açtı.

MÜZEYİ GEZDİLER

Santral açılışının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Antakya'daki arkeolojik kazılarda ortaya çıkartılan 3 bin yıllık 'Kral Suppiluliuma Heykeli'ni inceleyen Yıldız ve Ergin, hayranlıklarını dile getirdi.

Bakan Taner Yıldız, gezi sırasında Kayseri'deki bir yakınının öldüğü haberi üzerine programını yarıda bırakarak Kayseri'ye gitti.