AK Parti Erzincan İl Kongresinden ayrılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile birlikte Jandarma Komutanlığına giderek burada askerlerle birlikte yemek yediler.

Bakanlar ve protokol, bin kişi kapasiteli Polis Meslek Yüksek Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçtar, yaklaşık 250 bin kişilik güçlü kadrosuyla teşkilatın 74 milyonluk nüfusun 59 milyonuna, yani nüfusumuzun yüzde 80'ine, 81 il ve 891 ilçede hizmet verdiğini söyledi. Emniyet teşkilatı olarak teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde suçluların bir adım önünde stratejiler geliştirmeyi kendine ilke edindiğini kaydeden Kılıçtar, yapılan son kamuoyu araştırmalarında emniyet teşkilatının en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Polis Meslek Yüksek Okulunun temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Burada çağa yakışır Türkiye'nin yeni yüzüne yakışır bir kampüsün temelini atacağız. 60 milyona yakın bir maliyetle gerçekleşek olan bu görkemli bina artık bir Polis Meslek Yüksekoulu kapasitesini ötesinde bir hizmet binası olarak gerçekleşek. Hizmette sınır yok. Yatırımda sınır yok. Bu arada yapacağımız büyük eserde inşallah gençlerimiz evlatlarımız daha büyük bir moralla daha iyi bir eğitim alarak yetişecekler. Bugün 300 gencimize vereceğimiz eğitimin o gün 100 arkadaşımızla paylaşacağız. Bugün Polis teşkilatımız mevcudunun yüzde 85'i üniversite mezunu. Polis teşkilatımızın her mevcudu yani 250 bin kişinin 120 bini her sene ayrıca bir hizmetiçi eğitiminde ihtisas eğitiminden geçmektedir. Eğitim olmazsa olmazımızdır. Biz polis olarak, jandarma olarak ki jandarma okullarımızda kendi alanında son derece etkin eğitim veren hakikaten dünya jandarmalar arasında söz sahibi ve dikkate alınan bir teşkilatımızdır. Bu eğitimler sayesindedir ki biz zorda kolaylılığı yakalayacağız. İşimiz zor. İşimiz hukuk çerçevesinde hukuksuzlukla mücadeledir. Biz hukuki olacağız. Polisimiz kızmayacak. Polsimiz bağırmayacak. Birisi kaldırım taşını atacak ama polisimizde ona artık bilim ne diyorsa çağ ne diyorsa renklimi renksiz mi bir su sıkacak. Veya gaz sıkacak. Ya da onu bir şekilde zararsız hale getirecek. Karşıdakinin hukuku yok, karşıdakinin ölçüsü yok. Taş atana yine razıyız. Elinde keleşle, biksiyle, kanasla ve akreple dolananlar var. İşte onların karşısında polis, asker, jandarma eğitimli hukuk çerçevesinde mücadele edecek. İyilik, hak, hukuk, insanlık ve adalet, kötülüğe, yanlışlığa ve bölücülüğe her zaman galip gelecek" dedi.

Erzincan Yanlızbağ mevkiinde yapılacak Polis Meslek Yüksekokulu'nun temelini butona basarak atan bakanlar daha sonra inşaat alananı inceledi. Bakanlar ve beraberindekiler daha sonra Erzincan Taksim Mahallesi'nde TOKİ tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı.

ZK(KS/SSA) (FOTOĞRAF)