AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Halkapınar Hakemler Seminer Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. İlk olarak ilçe başkanları adına konuşan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Gerçekten İzmir’de 2001’de ufak bir topluluk olarak yol çıktık. Kurucular içindeydim. Bugün geldiğimiz noktada salonlara sığmıyoruz. İzmir’de çok çok emekler verdik. Bugün güzel bir noktadayız. Yapacağımız çalışmalarla daha da güzel olacak. Her şey samimiyette, birlik ve beraberlikten geçiyor. Biz buna çok dikkat ettik. Samimi olursak, birbirimizi seversek, bir olursak diri oluruz. İzmir’de son genel seçimlerde büyük bir ivme yakaladık. 'Kaleyi fethedeceğiz' demiyoruz. Biz, 'Gönülleri fethedeceğiz. İzmirlilerin takdirine mazhar olacağız' diyoruz. Ev ödevlerimizi eksiksiz yapacağız. Çıkan sonuca çok saygılıyız. İzmirli neye karar verirse ona saygılıyız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da teşkilata seslenerek, "Birbirimizin yaralarını saralım. Birbirimizin imdadına koşalım. Sevinçte de kederde de birlikte olduğumuzu gösterelim" dedi.

ULEMA SERT KONUŞTU

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise isim vermeden CHP’yi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Ulema, şunları söyledi:

"İzmir’de hala eski zihniyetin hüküm sürdüğü bir takım kişiler ideolojik boş tartışmalarla hizmet üretmek yerine korku siyaseti üreterek bir takım söylemlerde bulunuyor, Yerel seçimler yaklaştıkça bir panik havası içindeler. İzmirliye verdiği sözlerin içini dolduramadıkları için kendi parti mensuplarına fırça atıyorlar. Kimi zaman toplu ulaşımda bir takım paralı insanların kendi aleyhinde konuşmalar yaptığını hayal ediyorlar. AK Parti şimdiye kadar böyle bir yola ihtiyaç duymadı. İzmir, Başbakanımızın, bakanlarımızın öncülüğünde milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla beraber artık bu hayal üretenlere, hizmet üretmeyenlere korku siyaseti pompalayanları seçim günü sandıkta cevap verecektir. 9 Eylül kutlamalarında Cumhuriyet Meydanı’ndaydım. O gün bize, 'Burası İzmir. İzmir çukurunda size ekmek yok' diyenleri aklımdan çıkartmıyorum. Her gün evden çıkarken ve akşam kafamı yastığa koyduğumda bunu düşünüyorum. On yere gideceğime 20 yere gidiyorum. 5 el sıkacağıma 10 el sıkıyorum. Teşkilatlar ve İzmir halkı olarak bu çağ dışı zihniyete seçim akşamı cevabı İzmirliler verecektir. İzmirliler, 'Biz hizmet istiyoruz. Şehrimizin hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Yerel yönetim anahtarını AK Parti’ye emanet ediyoruz' diyecek."

KOCAMAN BİR YALAN

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise sert sözlerle hem CHP’yi hem de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Kocaoğlu’nun, "Otobüslere adam yerleştirip, belediyeyi kötülüyorlar" sözlerine tepki gösteren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmir’de biten hizmetler ve bitmeyen hizmetler hikayesi var. Dedikodu yapacak, adam tutacak ne vaktimiz ver ne de böyle bir işe tenezzül ederiz. Dedikoduya ihtiyacımız yok. İzmir’in kuzeyine, güneyine, ortasına git, gel 12 bin metrekare alanı dolaş kimin neyin konuştuğunu, kimin ne söyleyeceğini tahmin etmek zor değil. İzmir 14 yıllık geçmişine yanıyor. İzmir 'Bu bizim kaderimiz olamaz' diyor. 'Yeter artık' diyor. İzmir’in kaderini yine İzmirliler belirleyecek, geleceğine de yine kendileri karar verecek. Bu bize düşmez. Biz sevgiden, beraberlikten, kardeşlikten bahsedelim."

Bakan Yıldırım, İzmir’de kurulu bir düzen olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Bu kurulu düzeni rahatsız etmek, bu düzenin içinde olanların hoşnut olmadığı bir şey. İzmirliler ile ilgili sorun yok. Siyasete rekabet geldi, arkasından da hizmet geldi. İzmirliler bunu görüyor ama zaman bitti. Geç başladı ama faydası yok. İzmir’de, Van’da, Sinop’ta, Hatay’da, Şırnak’ta hangi noktasında olursa olun orada AK Parti’nin mührü ve hizmetleri var. Geldiğim günden beri sürekli bir istismar var. Merkezi idare bizi engelliyor, kaynak vermiyor. Kocaman bir yalan. Büyükşehir geliri, biz Büyükşehir yasasını çıkarmadan önce 250 milyonun altındaydı. Çıkardık. İzmir, İstanbul ve Kocaeli’ne özel statü verdik. İzmir’in geliri 1 milyar 250 milyona çıktı. İzmir’e kaynağı esirgemek bumudur. Hadi diyelim son 10 yılda ortalama 600 milyon kaynağı var. 10 yılda 7 katrilyon gelir. Merkezi hükümet, 10 yılda 8 kat trilyon yatırım yapmış. 8 kat trilyonluk hizmetimiz var. Ulaşımdan, eğitime, sağlığa 10 yıllık bütçesinden daha fazla yatırım yapmışız. Bu mudur merkezi iktidarın hizmeti engellemesi. Bırakın bu hikayeleri artık. Doğruları konuşun. Demenize de lüzüm yok. Millet görüyor. Telaş başladı mı, eski rüyalarınız aklınıza geliyor. Kimse milli değerlerimizle, dini değerlerimizle siyaset yapmasın. Siyaset yapacaklara hizmet etsinler. En güzel hizmet siyasetle olur. Merak ettim baktım. 200 projeleri var geçmişte irili ufakla. Projede denmez. Ayaküstü karar verilmiş şeyler. Hadi neyse, gerçekleşme nedir diye baktım. 14 yılda yüzde 20 gerçekleşme. Artık İzmirli karar versin. Sürekli efendim korku salarak, Cumhuriyetin ana değerlerini istismar ederek AK Parti yaşam tarzıma müdahale edecek diye safsatalarla siyaset yapılamayacağını herkes gördü, bunlar anlamadı. İnşallah bunlar da anlayacak."

AKIL TUTULMASI VAR

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Bakan Yıldırım, "Etrafımıza bakıyoruz bir akıl tutulması var. Müslümanlar birbirini acımasızca öldürüyor. İktidarı uğruna bunu yapıyor. İktidar kanla, gözyaşı ile nefretle insanların canını alarak olacak iktidar varsın olmasın. İnsanlara mutluluk getiriyorsa iktidarın faydası var. Gözyaşı getiriyorsa o iktidar kime yarar. Kime yaradığını görüyoruz. Ülkemizde uzun yıllardan beri yüreğimizi dağlayan enerjimizi azaltan terör belası inşallah bu ülkenin gündeminden kalkacak" dedi.

Bakan Yıldırım, depremin ardından Van’daki hizmetlere de değindi, Kurban Bayramı’nı kutladığı partililerin ve vatandaşların trafik kurallarına uymasını istedi.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN

Törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kurban Bayramı mesajı da barkovizyon aracılığı ile partililere izlettirildi. Başbakan Erdoğan, "Yorgun, uykusuz, alkollü araç kullanmayın" uyarısında bulundu. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve partililer, bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Bakan Yıldırım, bıçaklanarak öldürülen AK Parti Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şükrü Tilki’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



TT(İÖ/SS)