Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da şehit olan Komiser Adem kılıç adına Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'ndeki kütüphane açılışına katıldı. Açılış ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, Türkiye'de üretilen ilaç ham maddesinde KDV indirimine gidildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yerli sanayiyi desteklemek için önemli bir adım attık. Biliyorsunuz ilaçta eskiden KDV yüzde 18'di. Vatandaşımıza yardımcı olmak için vergileri yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Fakat siz ilacı ithal ederseniz, KDV yüzde 8 ama Türkiye'de üretirseniz, eskiden ara ham madde yüzde 18 oranında bir vergiye tabi olabiliyordu. Şimdi biz yerli üreticilere rekabet gücünü arttırabilmek için en azında dışarıyla rekabet gücü eşitlemek için bazı temel girdilerde ya da temel hammaddeler ürünlerinde KDV'yi yüzde 18'den 8'e indirdik. Memleketimize hayırlı olsun, o konuda bir adım atıyoruz. İnşallah ilaç sanayimizin gelişmesine ve cari açığımız kısmen de olsa azalmasına sebep olur. İnşallah hayırlı olur" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra Gültepe Mahallesi'nde içinde okul öncesi eğitim, ilköğretim, lise ve spor salonları bulunan eğitim kompleksinin temel atma törenine katıldı. Törene Şemşek'in eşi Esma Şimşek, Vali Vali Ahmet Turhan, ile kurum müdürleri katldı.  Bakan Şimşek, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Hakikaten bir kampus içerisinde önümüzdeki dönem belki 12 okulu kapsayacak çok önemli bir eğitim yatırımıdır. Belki Türkiye'de bu anlamda yani bir ilköğretim kampusu olarak orta öğretim alanında bir ilk projedir. Batmanımız'a da yakışan budur zaten. İnşallah Batmanlı hemşerilerimiz tabii ki bu okullarda yakalayacakları iyi fırsatlarla, eğitimde tabii fırsat eşitliği ile birlikte hem kendilerine hem de Batmanımıza çok önemli katkılarda bulunacak, faydalı olacaklardır. Biz eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitime verdiğimiz önemi bütçede de ayırdığımız kaynakla da aslında gösteriyor. Önem veriyorsak bunun karşılığında kaynak ayırıyor muyuz, evet kaynak ayırıyoruz. Bakın 2002 yılında Türkiye milli eğitime ve yüksek öğretime yani bütün üniversitelere ayıran kaynak 11.3 milyar TL idi. Şimdi biz bu kaynağı 56 milyarın üzerine çıkardık, yani neredeyse 5 katını artırdık. Halbuki enflasyon sadece bir katın biraz üzerinde artmış. Eğitimi milli gelirden çok kaynak aktarıyoruz. Bu sayededir ki, yüzde 96 buçuk olan okullaşma oranı bugün yüzde 98.4'e çıkmıştır neredeyse yüzde 100'e doğru bir okullaşma oranına doğru ilerliyoruz. Orta öğretimde de gerçekten büyük mesafeler katettik."