Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'nın ardından Çiğiltepe ve Tınaztepe öğrenci yurtlarını ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, "Sizler 'twitter' başta olmak üzere sosyal medya üzerinden yurtların kötü olduğuna dair mesajlar attınız. Afyonkarahisarlı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da şikayette bulunmuşsunuz. Bana da birkaç şikayet notu geldi. Şikayetlerinizin üzerinden 1 ay geçmeden bakanınız yanı başınızda. Ne var ne yok görmeye geldik" dedi. Yurt görevlilerinden bilgi alan Bakan Kılıç, öğrencilere, hızlı internet taleplerinin yerine getirileceği sözü verdi. Bakan Kılıç, "1 Ocak 2013'ten itibaren hızlı çalışan, parasız internet uygulamasını başlayacağız" dedi.

Bakan Kılıç, ardından kent merkezindeki Uzun Çarşı'da esnafı da ziyaret etti. Bakan Kılıç, esnaf ziyareti sırasında ikramlar karşısında zor anlar yaşadı. Artık bir şey yiyemeyeceğini belirten Bakan Kılıç, burada gençlerle oturup sohbet etti. Bakan Kılıç'a esnaf burada da köfte, fındık, ceviz, kayısı ikram etti.

'HADİ BUYUR'

Sohbet ettiği gençlere kendi elleriyle ikram edilen köfteleri yediren Bakan Kılıç, gençlerin yanında oturan Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu fark etmeyerek, köfte uzatarak "Hadi buyur" dedi. Köfteyi uzattığı kişinin Vali Balkanlıoğlu olduğunu gören Bakan Kılıç, "Köfteyi sıradan veriyorduk, sayın valimizi görmedik" dedi.

Bakan Kılıç'a ziyareti boyunca helva, kaymaklı lokum, kavrulmuş lokum, kaymaklı ekmek kadayıfı ve kaymaklı kabak tatlısı ikram edildi. En çok pastırmacı Mehmet Kocaşaban'ın pastırma ikramından memnun kalan Bakan Kılıç, pastırmayı da kendisini takip eden basın mensuplarına elleriyle yedirdi.