Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Güney Kore'nin Yeosu şehrinde 12 Mayıs-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek "Yaşayan Okyanuslar ve Kıyılar: Kaynak Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik" ana temalı Expo 2012 Yeosu Uluslararası Fuarı'nın tanıtımı için Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı.

Ertuğrul Günay, "2020 İzmir Expo'su ile ilgili adaylık süreci yeniden değerlendiriliyor. Geçen hafta Çin'de sayın Başbakan ile yaptığımız ziyarette, İzmir'in adaylığı gündeme geldi. Karşı taraftan da olumlu, sıcak mesajlar aldık. Bütün gayretimizle İzmir Expo'su için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"İZMİR EXPO'SU İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"


Türkiye'nin tanıtımı konusunda Expo 2012 Yeosu'nun çok büyük önem taşıdığını belirten Bakanı Günay şunları söyledi:

"Kore'de yapılacak fuarda Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılması önemli bir sorumluluk. İzmir Expo'su ile ilgili adaylık süreci yeniden değerlendiriliyor. Çin'de sayın Başbakan ile yaptığımız ziyarette, İzmir'in adaylığı gündeme geldi. Karşı taraftan da olumlu, sıcak mesajlar aldık. Bütün gayretimizle İzmir Expo'su için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yarın akşam Tunus'a gideceğim. Orada da İzmir Expo'su için üzerimize düşeni yapacağız."

"GÜÇLÜ BİR DEĞER YARATACAĞIMIZA İNANIYORUZ"


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'de Türkiye'nin Expo konusunda önemli bir zaman kaybı yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye ilk Expo'ya 2016'da ancak başlayabildi. Türkiye ev sahipliğinde Antalya'da 'Çocuk ve Çiçek' temalı Expo yapılacak. Bu temalardan birisi insanlığın vicdanını, masumiyeti ve geleceği temsil ediyor. Diğeri de estetik alanının sembolize edildiği bir unsurdur. Anadolu, endemik bitki türü açısından oldukça zengindir. Yaklaşık 2 bin 400 bitki türü bulunuyor. Bunların anlatılması büyük önem taşıyor."


GÖ (TT) (FOTOĞRAF)