Dün akşam geldiği Ordu'da geceyi geçiren Kültür ve Turizm Bakanı  Ertuğrul Günay, bugün programına Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katılarak devam etti. Anıta çelenk bırakan Bakan Günay, daha sonra 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmasında Bingöl'de yaşanan olaylar nedeniyle programını yarıda keseceğini belirten Günay şunları söyledi:

"Bu olaylar ne yazık ki ülkemizi, hepimizi üzmekle kalmıyor. Hizmet konusunda da zaman zaman Türkiye'nin bir bölgesinde gelişmeyi yavaşlatmaya, işi sevk etmeye, yönlendirmeye çalışıyor. Ama biz hızımızı kesmiyoruz. İhanet şebekelerine rağmen 23 Ekim'de Van'da 16 bin konutun anahtarını sahiplerine teslim edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi depremden bir yıl sonra. Neredeyse kira öder gibi bir bedel karşılığında sahiplerine teslim etmiş olacağız. Devlet milletine hizmet etmeye, millet devletini sahiplenmeye devam ettiği müddetçe, biz inşallah bu ihanet şebekelerinin oyununu bozacağız."

GÜNDE YARIM KİLO FINDIK

Konuşması bittikten sonra kendisine ikram edilen fındıklardan bir avuç alan Bakan Günay şöyle konuştu:

"Bir vitamin kullanıyor musunuz, özel olarak ne yiyorsunuz?' diyorlar. 'Fındık yiyorum' diyorum. Fındığın enerji verdiğine içtenlikle inanıyorum. Yani sabahları, öğleden sonra, akşam üzeri ve akşam yatmadan önce birer avuç fındık. Günde bir avuç değil günde 4 kez birer avuç fındık. Yani günde en az yarım kilo yiyeceksin. Günde yarım kilo fındıkla, bana bakın gençliğin enerjinin kaynağını öğrenin."

Bakan Günay daha sonra gaziler ve aileleriyle birlikte yemek yedi.



YK,NK(İS/COŞ)