Laodikya Antik Kenti’nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Ertuğrul Günay ve davetliler törenden önce turistlere hizmet veren elektrikli araçla kısa bir gezinti yaptı.

Törende konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Denizli’ye iki müze yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Atatürk 'Kültür okumak, okuduğundan anlam çıkarmaktır' demiş. Ben de diyorum ki kültür görmek, gördüğünden anlam çıkarmaktır. Geçmiş tarihler neler yapmış onu göreceğiz, anlam çıkaracağız. Zorlu Holding olarak 25 bin çalışanımızla bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. 30 yıl önce Türkiye’nin ihracatı iki milyar dolardı. Biz bu yıl dört milyar dolarlık ihracat yapacağız. Ülke, gençlik böyle ileri gider. Düşmanlarımız çatlasın" dedi.

Vali Abdülkadir Demir, etrafından bir çok antik kenti bulunan Denizli’nin, en önemli ihtiyaçları arasında yer alan müzelerine kavuşacağını vurguladı.

Denizli’ye iki önemli müze kazandıracak olan işadamı Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkür eden Bakan Günay da "Denizli’nin tarihine sahip çıkması, ören yerlerini ayağa kaldırması gerekiyordu. Bizi ayırmaya çalışanlara inatla, ayırım yapmadan Türkiye’nin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Namık Kemal’in dediği gibi, 'Şu milletin vatanseverleri ile kavga etmekten ey düşman vazgeç sen. Senin bu zulmünün kılıcı, bu bizim insan sevgimizin ateşi içinde yok olup gider.' İnsan sevgisi, hizmetler ve vatan sevgisiyle ayrılık odaklarının kökünü kazıyacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Ertuğrul Günay ile Ahmet Nazif Zorlu, Denizli il merkezi ve Pamukkale’de yapılacak olan iki müzenin protokolünü imzaladı. Laodikya Antik Kenti’ndeki çalışmaları da yerinde izleyen Bakan Günay kazı başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgi aldı.

68 KUŞAĞI ARKADAŞI

Bakan Ertuğrul Günay, Laodikya Antik Kenti’nden Karahayıt Beldesi’ne giderek, turizmci Kadir Başoğlan tarafından 20 milyon lira harcanarak yaptırılacak Pamukkale-Karahayıt Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Sarayköy’deki Umut Termal Otel’in sahibi Kadir Başoğlan, Bakan Ertuğrul Günay gibi kendisinin de 68 kuşağından olduğunu söyleyerek, "Bakanımız Ertuğrul Günay dostumdur. Kendisi gençlik liderliği yaparken bizler de arkasından çok yürüdük. 68 kuşağının temsilcilerinden birinin bakanlık yapıp ülkeye güzel hizmetlerde bulunması bana gurur veriyor" dedi.

Temel atma töreni için hazırlanan koçu sevip kesilmesini engelleyen Bakan Günay, eski dostunun yapacağı tesisin temel atma törenine katıldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, "Yeşil ve maviyi koruyan yeni bir turizm türünü hayata geçireceğiz. Böylece ülkemizin marka değeri de artacak" diye konuştu.

Bakan Günay, Denizli’deki törenlerin ardından Ahmet Nazif Zorlu’ya ait helikopterle, Fethiye İlçesi’ne gitti.



FI(İÖ/SS)