Kurban Bayramında bir dizi temel atma ve açılış töreni için memleketi Afyonkarahisar'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesi önerisini eleştiren muhalefet partisi temsilcilerine tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği '2071 hedefi'ni hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Büyük düşünmeyenlerin, yarını göremeyenlerin bunu anlama ihtimali yok. Ama biz bugün doğanlara yeni bir hedef koyuyoruz. Muhalefet çatlasın. Onlar 50 yıl, 100 yıl geriden gelmeye devam etsin. Biz koşmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi 2071 hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazıları sağına soluna iki genç alıp 'Ülkeyi bunlara mı teslim edeceksiniz' diyor. Evet bunlara teslim edeceğiz. Çünkü geleceğimizin teminatı gençlerdir." 

Bakan Eroğlu, hükümetin teröre karşı kararlılıkla mücadele ettiğini söyledi. Terör örgütünün Kürt halkına hizmet etmediğini belirten Eroğlu, Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenler bulunduğunu dile getirdi. PKK'nın ardında Türkiye'ye açık veya gizli düşman ülkelerin istihbarat teşkilatları bulunduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "PKK Türklerin düşmanı olduğu kadar Kürtlerin de düşmanı. Maksatları Kürtlere hizmet etmek değil, Türkiye'nin yükselişine engel olmaktır" dedi.

Anamur'dan Kıbrıs'a içme ve kullanım suyu götürecek projeyi de tanıtan Eroğlu, projenin dünya üzerinde örneği olmadığını söyledi. Projenin gecikme gibi bir ihtimali olmadığına işaret eden Veysel Eroğlu, şu bilgileri verdi:

"Kıbrıs'a hayat suyu verecek bir tesisin temelini attık. Anamur'da Alaköprü Barajı'nı inşa ediyoruz. Oradan boru hattıyla denize giriyoruz. Denizin ortasında 250 metre derinlikte 80 kilometre gittikten sonra Girne'de Geçitköy Barajı'nda suyu topluyoruz. Böylelikle Türkiye'deki 75 milyon metreküp suyu Kıbrıs'a taşıyacağız. 1.11 milyar TL değerindeki projeyi 7 Mart 2014'te tamamlayıp, saat 12.59'da Kıbrıs'a ilk suyu akıtacağız."

Her dini ve milli bayramda Afyonkarahisar AK Parti milletvekillerinin sayısı kadar yatırımın müjdesini veren Eroğlu, Kurban ve Cumhuriyet bayramları nedeniyle 6 yatırımı açıkladı. Kurban Bayramı müjdeleri olarak Işıklar Beldesi'ne yapılacak ilköğretim okulu, Şuhut İlçesi'ne yapılacak adalet sarayı ve Çay İlçesi Karamık Beldesi'ne yapılacak baraj ve sulamasını açıklayan Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı müjdeleri olarak ise Kızılören İlçesi'ne gölet ve sulama, Sinanpaşa İlçesi'ne hükümet konağı ve İscehisar İlçesi'ne ise adalet sarayı yapılacağını anlattı.

Eroğlu konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine katılan Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi AK Partili Belediye Başkanı Derviş Kavak, Dumlupınar'ın Kütahya yerine Afyonkarahisar'a bağlanması yönündeki talebini tekrarlayarak, Bakan Eroğlu'na '03 Dumlupınar' plaka hediye etti.