Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de kurulan 107 bal ormanı sayesinde, Türkiye’nin bal üretiminde dünyada ikinci sıraya yükseldiğini söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Osmaniye'ye gelen Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında Osmaniye’ye 51 milyon 321 bin liralık yatırım yapacağını belirterek, Osmaniye'de bal üretimini canlandırmak amacıyla bal ormanı kuracaklarını söyledi. Orman Yasası ile birçok sorunun çözüldüğü görüşünü savunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Buraya geldiğimde yayla kanunuyla ilgili problemlerin çözüleceği yönünde bir söz vermiştim. Bunun üzerine yaylarlarla ilgili kanun çıkardık. 2B ile ilgili aşağı yukarı 40 yıldır çözülemeyen problemi çözdük. Zorkun Yaylası'nda ormana ev yapmışlar ama ormanı korumuşlar. Başka yerlerde ormanı yok etmiş, ağaçları kesmişler. Yani orman vasfını kaybetmiş. 31 Kasım 1981 tarihinden önce orman vasfını kaybeden bu alanları 2B kapsamına aldık. Kanunda belirtilen tarihten önce ev yapılmışsa bir sorun yok ama yeni yapılmışsa yıkıyoruz."

Bakan Veysel Eroğlu, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin şehit düştüğünü yolda öğrendiğini belirterek, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Terörle mücadele devam ediyor, devam edecek" dişe konuştu.


İbrahim EMÜL/OSMANİYE,