Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'da ilk olarak İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Eroğlu, daha sonra Burdur Belediyesi Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı, Tefenni- Çaylı Göleti ve Sulaması ile 8 taşkın koruma tesisinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Burdur'un önceki yıllarda çok ihmal edildiğini söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde Burdur'a önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Eroğlu, "Burdur’a her gelişimde heybem dolu geliyorum. Bugün de 18.5 milyon lirakık yatırımla geldim" dedi.

25 GÖLET YAPILACAK

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Burdur'a müjdeler verdiklerini kaydeden Eroğlu, "Devlet Su İşleri Genel Müdürü olduğum zaman Burdur'un yatırımlarına baktım. Burdur unutulmuş bir şehirdi. Bugün 23 gölet müjdesi verdik. DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı 2 gölet daha ilave etti. Yani 25 gölet yapacağız. Nüfus başına hesap ettiğiniz zaman Burdur en fazla yatırım alan iller arasında" diye konuştu.

HEDEF İLK 10 İÇİNE GİRMEK

Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik büyümesine dikkati çeken Eroğlu, artık dünyada başı dik bir Türkiye'nin var olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin dünyada 16'ncı sırada yer aldığına değinen Eroğlu, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında en büyük 10 ekonomi arasına taşımak için çalışıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hedef gösterdi. Hedefe kilitlendik. Hedef 2023. İnşallah ilk 10’a gireceğiz" dedi.

PAZARLIK YAPTI

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak tesislerin temelini attı. Bakan Eroğlu temel atma töreninden yüklenici firma temsilcileriyle de tesislerin teslim tarihi konusunda pazarlık yaptı. Pazarlık sonucu 2014 yılında açılacak Tefenni-Çaylı Göleti ve Sulaması'nın açılışının, 13 Ekim 2013 saat 13.13'te yapılması konusunda anlaşıldı.

Törende, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sebahattin Akkaya, Eroğlu'na fahri hemşehrilik beraatı verdi. Bakan Eroğlu, Ak Parti Burdur İl Kongresi'nin ardından Vali Süleyman Tapsız'ı da makamında ziyaret etti.