Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli'de Ak Parti il kongresine katıldı. Tunceli'ye 17 müjdeli haberle geldiğini belirten Eroğlu, kentte Orman İşletme Müdürlüğü bulunduğunu, buradaki fidanlığı geliştirdiklerini, bu yıl 1 milyon fidan için ekim yapılarak  400 kişiye iş olanağı sağlandığını anlattı. Eroğlu, şöyle dedi:

"İnşallah gelecek yıl 500 bin fidanı buralara dikerek, Tunceli'yi yeşillendireceğiz. İkinci müjde ise; tam 19 bin dekar alanda ağaçlandırma yapacağız ve Tunceli yeşillenecek. Üçüncü müjdem; Munzur Çayı'na bu yıl tam 40 bin kırmızı pullu yavru alabalık bırakacağız, ilk olarak 5 bin adet bırakıldı. Yine bir başka müjde Munzur Vadisi Milli Parkı'nın biyolojik çeşitlilik envanterini çıkardık ve bu vadi içindeki bütün biyolojik çeşitlilik gösteren bitkilerimizi koruma altına alıyoruz. Bunun dışında Tunceli'de şu an 3 adet otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu var. Bunu yeterli görmedik, Ovacık ve Pertek ilçelerine de ayrı ayrı istasyon kurarak bu sayıyı 5 çıkarıyoruz. 6 ayrı müjde ise il genelinde 6 adet derenin ıslah edilmesi talimatını verdim. Bu derelerin isimlerini biraz sonra basın toplantısında açıklayacağım. Bu açıkladıklarım ile birlikte müjde sayımız etti onüç. Şimdi 4 ayrı müjde daha vereyim Pertek, Hozat, Çemişgezek ve Mazgirt ilçelerine ayrı ayrı 4 sulama göleti yapacağız. Yani toplam 17 adet yatırım müjdesi veriyorum size bu yatırımları tamamlayıp hizmete sunacağız."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kongre ardından Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Eroğlu, valiliğe gelişinde kamu çalışanları uzun bir kuyruk oluşturdu. Vali Taşkesen ile bir süre görüşen Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'ye 17 müjdeli haberle geldiğini yineledi. Eroğlu, Munzur Vadisi'nde yapılacak HES'lere de değinerek, vadide barajların durdurulmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Eroğlu, "Vadide kırmızı pullu alabalığın korunması ve bütün vadi içindeki canlı yaşamın zarar görmemesi için baraj projelerini bu şekilde yapacağız. Doğaya yani tabiata ve zararlı olmayacak şekilde planlıyoruz. Bilakis buradaki ekonomik kalkınmaya faydalı olacak şekilde planlıyoruz bu barajları" dedi.

Bakan Eroğlu, Tunceli Belediye Başkanı BDP Edibe Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanlarının katıldığı basına kapalı toplantı yaptı. Toplantıda belediye başkanlarının Bakan Eroğlu'ndan Munzur ve Pülümür Vadisi'nde yapılacak HES ve barajların durdurulmasını istediği belirtildi. EMEK Partilli Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin'in toplantıda bütün sivil toplum örgütleri adına vadilerde yapılacak barajların durdurulmasını ve Munzur Vadisi'nin doğal SİT alanı ilan edilmesini istedi.

Bakan Eroğlu ile barajlarını yapılmasının durdurulmasının söz konusu olmadığını ve yapılacağını söylediği belirtildi.



FD(GG/İD)