Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ile birlikte Reyhanlı Belediyesi önündeki meydanda ilçe protokolü ve Reyhanlı halkı ile bayramlaştı. Bayramlaşmaya yaklaşık 20 kadar Suriyeli de katıldı. Bakan Ergin, meydanı dolduran kalabalık arasına girip, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, bayramını kutladı. Boyunlarına Suriye Bayrağı'nı simgeleyen kaşkol takan Suriyeliler de Bakan Ergin'in elini sıkıp, bayramlaştı.

Bakan Ergin, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verirken, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

Bakan Ergin, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bugün yanı başımızda, hemen şurada Halep'te, İdlip'te, Daraa'da, Lazkiye'de, komşe beldelerimizde zulüm, ızdırap, gözyaşı var, kan akıyor. Türkiye'deki her birey, Suriye'dek akan kandan dolayı ızdırap duyuyor. Orada akan gözyaşı ve kanın durması için bu mübarek bayram hürmetine Allah'a dua ediyoruz, yalvarıyoruz. Suriye'deki kardeşlerimizin sıkıntısı bitsin diye Türkiye elinden gelen gayreti baştan beri gösteriyor. Bu noktalara gelinmesin diye Türkiye olarak bir sene öncesinde olağanüstü gayret gösterdik. Türkiye, Suriye'nin kardeşidir. Suriye'deki yönetimin de düşmanı değildik. Bütün dünya onları dışlarken, biz 8 sene boyunca yardım eli uzaktık. Ama ne zaman insanların kanı, gözyaşı akmaya başladı, o zaman zulme ortak olmadık. Türkiye zulme sessiz kalmadı. Mağdur ve mazlumun yanında olma geleneğini sürdürdük. Suriye'de bir an önce kanın, gözyaşının, ateşin dinmesini, başırın, huzurun tesis edilmesini istiyoruz. İlk günden beri bütün dünyayı bu ilke çerçevesinde harekete geçirmeye çalıştık. Bu günde aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz."

AK Parti hükümeti olarak gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Bakan Ergin, Reyhanlı özelinde Amik Ovası'nı sulayacak Reyhanlı Barajı'nın da inşaatının aralıksız sürdüğünü, 2015 mayıs ayında tamamlanması için gayret gösterdiklerini bildirdi.



FD(BY/SS)