Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanlığı'nda (HESOB) TESK Birlik Başkanları Kurul Toplantısı'na Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı Hüsnü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ile 52 odanın genel başkanı ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Ergin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu vurguladı. Farklı olmanın, birlik ve beraberlik içerisinde aynı noktaya ilerlemeyi engellemeyeceğini anlatan bakan Ergin, "Bizler farklı noktalarda olabiliriz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ancak güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Biz birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu. 

'ESNAF SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYOR'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, esnaf olarak 55- 60 milyonu temsil ettiklerini dile getirdi. Türkiye'de esnaf ve sanatkarların çok sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Palandöken şöyle dedi:

"Ülkenin ayakta durmasını sağlayan kesim yok oluyor. Her bakan kendi çapında bizlere yardımcı olmaya çalışıyor, ancak bunlar sorunların çözümü için yeterli değil. Yeni hazırlanan Türk Ticaret Kanunu'nda esnafı ilgilen maddelerde gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyoruz."

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı A. Kadir Teksöz de yaptığı konuşmada yürütülen projeler ve bütçeleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Bakan Ergin ve beraberindekiler, restore edilen Antakya Evi'nin açılışını yapıp, tarihi binayı gezdi.


ME(BY/ )(10.06.2012, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)