Bursa’da Setbir sektör toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile oğlunun Barodaki ruhsat törenini izleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Bursa İl Başkanlığını ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Bursa milletvekili ve Bursa sevdalısı olarak iki bakan ile birlikte burada bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

"2 MİLYON EMEKLİYE HAYIRLI OLSUN"

Ak Parti Hükümeti’nin gece gündüz yoğun mesai harcadığını söyleyen Çelik, “Kendi özelimizi unuttuk ülkenin meselelerini çözmeye çalışıyoruz” dedi. Bakanlığına ait çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Çelik, şöyle devam etti:

”Önümüzde çok sayıda yasal düzenleme vardı. Van depreminden sonra yaraların sarılması gerekiyordu. Bu konuda çok önemli adımlar attık. Van’ın bizden 7 bin istihdam talebi vardı. Bunu gerçekleştirdik. İntibak düzenlemeleriyle ilgili yasayı önce TBMM’den geçirdik, dün de cumhurbaşkanı onayından geçti. 2 milyon emekliye hayırlı olsun. Bütün bakanlıkların olduğu gibi bizim de hedefimiz 2023. İnşallah Bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, Bursa’nın bütün sektörler açısından önemli bir kent olduğunu söyleyerek, kendi bakanlığının Bursa’ya yaptığı yatırımları anlattı. Bakanlık olarak Türkiye’de tarım sektörünü belirli bir noktaya getirdiklerini ve daha da ileri bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

”ALLAH SAYIN BAŞBAKANIMIZA SAĞLIK SIHHAT VE AFİYET VERSİN”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise Türkiye’nin siyasi sosyal ve ekonomik anlamda dünyada örnek gösterilen ve örnek alınan bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye’deki siyasi iktidarın önemine değinen Çağlayan, bu siyasi istikrarın olumlu yansımalarını vatandaşların hissettiğini söyledi. Çağlayan, “İddia ediyorum bugün bir seçim olsa Ak Parti yüzde 55 ile yeniden iktidar olur. Buna eminim ancak önümüzü kesmeye çalışanlar var. Mahkemelere gittiler olmadı. Şimdi sayın başbakanımızın sağlığına dil uzatma edepsizliğini bile göstermeye başladılar. Sayın başbakanımız bununla ilgili gerekli cevabı verdi. Biz Allah’tan gelip Allah’a gideceğimize inanan insanlarız. Her şeyin Allah’tan geldiğini bilen insanlarız. Herkesin yazılmış olan kaderini vakti geldiğinde bir saniye bile ileri götürmek mümkün değil. Allah sayın başbakanımıza sağlık sıhhat ve afiyet versin. Şunu çok net ifade etmek istiyorum ki, kendisi evvel Allah eski sağlığına hemen kavuştu” dedi.

Üç bakan daha sonra Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti. Burada okulu gezen bakanlar daha sonra öğrencilerle sohbet etti.



IA(FK/AAA)