Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Manavgat’ta AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinde '4+4+4' kesintili eğitim sistemi yasa tasarısının Şubat ayına denk gelmesiyle ilgili '28 Şubat’ın rövanşı' yönündeki yorumların sezgisel olduğunu ve gerçekle bağdaşmadığını söyledi. Şubat ayı içerisinde bu sürecin başlamış olmasının yine Şubat ayı içerisinde biteceği anlamına gelmeyeceğini kaydeden Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

"Şimdi komisyon alt komisyona havale etti, görüşmeler olacak, üst komisyonda görüşmeler olacak, tasarılaşma sürecinin ne zaman biteceğini tahmin etmek zor. O yüzden buna benzer yakıştırmalar veya uyuşturmalar sübjektif, sezgisel şeylerdir. Ben temelde ana fikir olarak bu ülkenin giderek demokratikleşmesini, insan hak ve özgürlüklerine daha çok saygı gösterilmesini, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin sisteminin de demokratikleşmesini, bu ülkenin normalleşmesi için şart olarak görüyorum. Bu açıdan bakıldığında hiçbir suretle ulusal düzeyde, hiçbir kimse ve kesimin birbirine karşı tepkisel bir tavır içerisinde hareket etmeleri yerine, daha çok ülkesel bazda ve bu ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda hareket etmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. O yüzden bizim aklımızın ucundan böyle bir şey geçmez. Yorum yapan insanların da yine birbirlerine bu meselelerde önyargıyla bakmamalarını tavsiye ediyorum."

40 BİN ÖĞRETMEN, 161 BİN DERSLİK İHTİYACI VAR

Hem ilköğretim hem ortaöğretim derslik ihtiyaçları ve mevcutların elden geçirilmesi için 6.5- 7 milyar liralık bir kaynağa ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Dinçer, 40 bin civarında ücretli öğretmen istihdam edildiği düşünülürse de öğretmen ihtiyacının da bu kadar olduğunu aktardı. Dinçer, okul öncesi, ilköğretim ve 12 yıllık zorunlu eğitimle ortaöğretimde yüzde 100 okullaşma oranlarına ulaşılması durumunda ise 161 bin civarında dersliğe ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İŞİTME ENGELLİLER ALFABESİ 1 YIL İÇİNDE HAZIRLANACAK

Bakan Dinçer, parti ziyaretinin ardından 'Okullar Hayat Buluyor' projesi kapsamında Manavgat Yunus Emre İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Bilgisayar kursu verilen işitme engellilerin sınıfını ziyaret eden Dinçer, işitme engellilerle sohbet etti.

Türkiye'de işitme engelliler için bir alfabe olmamasının önemli sorun olduğunu belirten Bakan Dinçer, 1 yıl içinde hazırlanması için talimat verdiğini kaydetti. Dinçer, işaret diliyle konuşan öğretmen sayısının az olduğunu da söyledi.