Konya'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, MÜSİAD'ın Genel İdare Kurulu Gala Yemeği'ne de katıldı. Kalkınmanın önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Tek kanatlı kuş uçmaz. İki kanatlı olmak gerekiyor. Kamusu ile özeliyle bu toplumu oluşturan tüm unsurlarla kalkınma sürecini yürütmek zorundayız" dedi.

'ENFLASYON KONUŞULMAZ OLDU'

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yılda önemli gelişmeler sarf ettiğine değindi. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''230 milyar dolarlık bir ekonomiden, 780 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü ulaştı. 3 bin 500 dolarlık kişi başına gelirden, 10 bin 400 doları aşan gelire ulaştı. Enflasyon sorunu vardı, şimdi artık konuşulmaz oldu. Tek haneli rakamlara düştü. Bankaları batan, sarsılan, uygun olmayan şartlara muhatap olan bir ülkeydi, bugün dünyada bankalar sapır sapır dökülürken, sapasağlam çok şükür bankacılık sistemi olan bir ülkede yaşıyoruz.''

Bakan Cevdet Yılmaz, tek başına özel sektörle dünya ile rekabet edilemeyeceğini kaydetti. Bakan Yılmaz, ''İstediğiniz kadar özel sektörünüz olsun, iyi yönetilmiyorsa ülkeniz, kurumlarınız iyi değilse, siyasetiniz istikrarlı değilse, bir süre sonra tökezliyorsunuz. Aynı şey yönetimler için de geçerli. İşte el birliği ile kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumu ile Türkiye çok şükür farklı bir yere ulaşmış durumda. Fakat bu bizi, bir tuzağa da düşürmedi. Orta gelir tuzağına düşmemeliyiz. Aynı reform ve yenilik irademizi önümüzdeki on yıllarda da devam ettirmemiz ve sürdürmemiz lazım'' diye konuştu. 



MKY,ÖÇ(İA/BT)