Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte havayoluyla Kars’a geldi. Bakan Çelik’i havalimanında Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çelik, SGK İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan ile partililer karşıladı. Çiçek veren yöresel kıyafetli öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Çelik, tören mangasını selamladıktan sonra karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. 

Bakan Çelik bir gazetecinin, "Kars, Ardahan ve Iğdır'da 3 bin 500 kişinin istihdam edileceğiyle ilgili haberler çıktı. Yeni müjdeniz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Müjde değil ne yaptıklarınız çok önemlidir. Biz müjdeci bir iktidar değiliz. İcraatçı bir iktidarız. Uzun bir aradan sonra Kars’a geliyorum. Kars, Ardahan ve Iğdır’da vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını dinleyeceğiz. Bu illerimizdeki sorunları zaten milletvekili arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde de gerek gelişimiz gerekse bundan sonraki süreçlerle ilgili hayırlı neticeler olur inşallah."