Bugün Ankara'dan karayoluyla Çorum'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i il girişinde Vali Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım ve bürokratlar tarafından karşılandı. Ardından burada 2 milyon 389 bin TL'ye yaptırılan 7 bin metre uzunluğundaki Alacahöyük Turizm Yolu'nun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, 3 bin 500 yıllık bir medeniyetin yolunun çağa uygun hale getirildiğini söyledi. 

ZILGITLI KARŞILAMA

Alacahöyük Beldesi'ne gitmek için yola çıkan Bakan Çelik, şeker pancarı tarlasında çalışan mevsimlik tarım işçilerinin yanına gitti. Mevsimlik işçilerin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geldikleri öğrenen Bakan Çelik, zılgıtlarla karşılandı. İşçilerle konuşarak, çocuklara çikolata dağıtıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAZAYI GÖRÜNCE KONVOYUNDAKİ AMBULANSA TALİMAT VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Alacahöyük ören yerini gezdikten sonra valiliğe giderken, Çorum-Sungurlu yolu Hamdiköy kavşağında meydana gelen trafik kazasını görünce aracını durdurdu. Olay yerine giderek kazada yaralanan 3 kişiye müdale etmesi için konvoyda bulunan 112 Acil Servisinin ambulansının kullanılmasını istedi. Yaralanan 3 kişi ambulansla Hittit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bakan Çelik Çorum Valisi Nurallah Çakır'ı makamında ziyaret etmek üzere kent merkezine gitti.

MİNİBÜSÜN KAPISINA SIKIŞIYORDU

Çorum Valiliği'ne ait minibüsle vilayet binasına geldi. Araçtan önce Vali Nurullah Çakır, sonra Ak Parti Çorum milletvekilleri Murat Yıldırım ile Cahit Bağcı indikten sonra Bakan Çelik bir süre daha içeride kaldı. Tam inmek isterken korumalardan biri sürgülü kapıyı hızla kapatmak istedi. Sürgülü kapı sıkışma tehlikesi geçiren Bakan Çelik'in koluna çarptı. Bu sırada yaptığı hatayı anlayan koruma hemen kapıyı geri çekti. Bakan Çelik korumaya hiçbirşey demeden binaya girdi.

BİLİM KURULU GAZETECİLERİN YIPRANMA PAYI ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, valilikte yaptığı açıklamada gazetecilerin yıpranma payı üzerinde çalışma yaptıkları söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yıpranma payı hakkının kimlere verileceğinin tespiti için konunun bilim kuruluna sevk edildiğini belirtti. Bakan Çelik, "SGK reformu çalışmaları kapsamında yıpranma payı mevcut uygulaması ile reform çerçevesinde kimler yıpranıyor diye araştırıldı. Buna göre bilim kuruluna havale edildi. Önce risk yerleri belirlenecek. Risk yerleri mesela maden ocağı, cam sanayi, tehlikeli iş yerlerinde çalışanlar diye tasnifte bulunuldu. Buna göre yasa yürürlüğe girdi. Geçmişte milletvekilleri, gazeteciler yıpranmadan yararlanırken, şu anda bilimsel düzeyde araştırma yapılıyor. Başbakanımıza daha önce bu konu ile iligli talepte bulunulmuştu. Başbakanımız dosyayı bize havale etti. İlgili kurumlar çalışma yapıyor. Çalışma neticesinde sonucu kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.



ŞE,YÇ(İS/AAA)