Erzurum'dan karayolu ile geldiği Bayburt'ta, Yakutiye Yeni Cami'de cuma namazı kılan Bakan Bozdağ, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet etti. Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret eden Bozdağ’a ziyaret sonrasında kentin simgesi olan Saat Kulesi’nin ahşap maketi hediye edildi. Daha sonra Belediyeye giderek Başkan Hacı Ali Polat'ı ziyaret eden Bozdağ, partisinin icraatlarından bahsetti.

70 LİRA VERDİ, BİR POŞET LİMON ALDI

Belediyeden yürüyerek Ak Parti İl Başkanlığı'na giden Bekir Bozdağ, yolda 78 yaşındaki limon satıcısı Halil Kahriman ile sohbet etti. Bozdağ’ın kendini tanıtarak Başbakan Yardımcısı olduğunu söylemesini şaşkınlıkla dinleyen ve "Hakikaten mi?" diye soran yaşlı adam gülüşmelere neden oldu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 70 lira verdi ve Halil Kahriman'dan bir poşet limon aldı.

BU KADRO 3 ÖNEMLİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Bozdağ, Ak Parti il başkanlığında da bir konuşma yaptı ve teşkilatın önemine değindi.  "Her şeyi teşkilatın üzerine bina ettik. Partimizin güçlü teşkilatları olmasaydı parlamentonun güçlü grubu olamazdı. Hükümet Ak Parti değil, başkaları olurdu. Bizim bir başarımız varsa bunun en önemli nedeni teşkilattır" diyen ve parti kongresinin 30 Eylül’de yapılacağını anlatan Bozdağ, "Ak Parti yoluna devam edecektir. Seçilecek arkadaşları zorlu maratonlar bekliyor. Çıtayı yukarılarda devralacaksınız. Önümüzde mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Buralardan başarıyla çıkacağız, ardından da milletvekili seçimlerine gideceğiz. Bu kadro 3 önemli seçimi gerçekleştirecek” diye konuştu.

Türkiye’de artık bir çok şeyin değiştiğini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başbakan Yardımcısı, partisinin icraatlarından bahsetti, Ak Parti’nin harama giden yolları kapattığını, yolsuzluğu ve hırsızlığı önlediğini anlattı, milletin emanetine sahip çıktıklarını kaydetti.

BOZDAĞ : ÜLKEDE KRİZ BEDDUACILARI VAR

“ Bu ülkede kriz bedduacıları var. 'Kriz olsa da Ak Parti'den kurtulsak' diyen kriz bedduacıları var" diyerek konuşmasını sürdüren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bizi sandıkda, çalışmada yenemiyorlar. Koşmada, geceyi gündüze katmada yenemiyorlar, hukuk dışı yol ve yöntemlerle alt edemiyorlar. 'Kriz duasına çıkalım' diyen kriz bedduacıları var bu ülkede. Ekonomik kriz çıksın diye dua ediyorlar. Dünyadaki bir çok ülkede kriz yaşanırken bizim ülkemizde olmuyor. Olmadı ve olmayacak. Neden? ‘At binenin kılıç kuşananın’ diye bir ata sözü var. Bu atın üzerinde sahibi var. Bu işi bilenler var. Onun için kriz tellalları kendi kendilerine hiç boşu boşuna hayal kurmasınlar Türkiye’de Ak Parti iktidarda olduğu sürece ne ekonomik kriz, ne de siyasi krizler asla yaşanmaz."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra da Aydıntepe İlçesi'ne gitti. Geceyi Bayburt'ta geçirecek olan Bozdağ yarın Gümüşhane’ye geçerek burada temaslarda bulunacak.


HY(TM/AAA)