Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Giresun ziyaretinin ardından karayolu ile gittiği Şebinkarahisar’da Kültür Sanat ve Ceviz Festivali'ne katıldı. Festivalde konuşan Bayraktar, ilçenin il olma şansının zor olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, festival kapsamında yeniden düzenlenerek bugün açılışı yapılan Ara Güler Caddesi girişinde Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali’nin açılış kurdelasını kesti. Daha sonra festival alanına geçen Bakan Bayraktar, kurulan standları gezip, seyyar satıcıdan 20 lira verip aldığı gözlemeyi sadece bir kez ısırıp bıraktı. Tavuk dönerci ve dondurmacıdan da 100'er lira verip alış veriş yapan Bakan Bayraktar, Halk Eğitim Merkezi sergisinden de 200 lira vererek 2 tablo aldı.

Bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilen Şebinkarahisar Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali'nde konuşan Bakan Bayraktar, ilçenin il olma beklentisini değerlendirdi, ancak bunun gerçekleşmesinin zor olduğunu söyledi. Bayraktar şöyle konuştu: "Şebinkarahisar adını Türkiye’nin her taşında biliniyor. Yayla turizmi bakımından mihenk taşı bir yer. Burası Kümbet Festivali ile birbirini destekleyecek. Doğu Karadeniz’de yayla turizminin artmasını sağlayacak. Bu festival günden güne büyüyecek. Bakanlık olarak desteğimiz artacak ama buranın il olma şansı yok. Çünkü nüfusu az. Burayı turizmin gözdesi bir köşe yapmak için çalışacağız. Ayrıca aşılı ceviz üretimini artıracağız. Belki de Türkiye’nin yüzde 10 ceviz ihtiyacı buradan karşılanacak. Yatırımlarımız artacak, böylece de nüfus çoğalacak.”

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, festivale katılımı nedeniyle Bakan Bayraktar’a plaket ve içi ceviz ve yöresel ürünlerle dolu bir sandık hediye etti. Bakan Erdoğan Bayraktar daha sonra helikopter ile Trabzon’a hareket etti.



HK (TM/RT)