Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Niğde 5 Şubat Spor Salonu'nda yapılan AK Parti il kongresine katıldı, partililer tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, önceki hükümetler döneminde IMF kapısında para dilenen Türkiye'nin AK parti iktidarında tüm dünyaya örnek bir ülke haline dönüştüğünü söyledi.

Bakan Bayraktar, "2002 sonuna kadar ülkede yıllık faiz yüzde 35-40, gecelik repo yüzde 200 ve IMF'nin kapısında faizi ne olursa olsun para dilenen hükümetler vardı. Şimdi ne oldu? İMF'ye olan borcumuz 27 milyar dolar iken 2 milyar dolara düştü. Kendi kendimize yetiyoruz. Avrupa'nın her yerinde kriz, etrafımızda ateş çemberi var, ama elhamdülillah Türkiye'de de istikrar var. Türkiye şerefli bir şekilde gelişiyor. Türkiye artık başkalarının gözüne bakan bir ülke değil, tüm dünyanın gözüne baktığı bir ülke durumundadır. Yeter ki tekerimize çomak sokmasınlar" dedi.

Niğde'de kentsel dönüşüp çalışmalarını da değerlendiren Bakan Bayraktar, 210 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini, Efendibey, Şehit ve Şahinali mahallelerinde depreme dayanıklı, sosyal donatıları olan konutlar inşaa edeceklerini kaydetti.

'DAHA ACİL BİR İŞ OLAMAZ'

Bakan Bayraktar, kongrenin ardından beraberinde AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile birlikte Niğde Belediyesi tarafından Hıdırlık bölgesinde yaptırılan Katı Atık Düzenle Depolama Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Bayraktar, daha sonra Akkaya Barajı'na gidip, yaşanan kirlilik ve çevreye yayılan pis koku şikayetleriyle ilgili yerinde inceleme yaptı. Bayraktar, milletvekilleri ve baraj gölünün yakınında bulunan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'den soruna ilişkin bilgiler aldı.

Bayraktar, "Buranın vahametini, hassasiyetini insan yerinde görmeden anlayamıyor. Bundan başka daha acil bir iş olamaz. Veysel Eroğlu bakanım da konuyu biliyor. Biz de yerinde gördük, birlikte hareket edeceğiz. Burada böyle bir sorun varken sesinizi

duyurmanız için Ankara'ya kadar yürümeniz gerekiyordu. Dosyayı aldım. Veysel Eroğlu bakanımla yarın görüşeceğim. Nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa en kısa zamanda başlayacağız" dedi.