"TÜRKİYE'Yİ AB STANDARTLARINA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRMIŞTIR"


Bağış , "3. yargı reformu paketi, Türkiye'nin yargı reformu konusundaki kararlılığının göstergesidir. Türkiye'nin AB standartlarında, herkesin bağımsızlığından olduğu kadar tarafsızlığının da emin olacağı bir yargı paketidir. Bugüne kadar 2 yargı paketi, meclisimizden geçmişti. 3'üncü yargı paketi de Türkiye'yi AB standartlarına bir adım daha yaklaştırmıştır" dedi.


"4. YARGI PAKETİ ÜZERİNDE ÇALIŞMAKTAYIZ"


"Bu paketin içerisindeki herbir madde, Türkiye'nin AB standartlarında bir hukuka kavuşmasında çok anlamlıdır" diyen Bakan Bağış, "Şu anda da 4. yargı paketi üzerinde çalışmaktayız. Adalet bakanlığımız bununla ilgili bakanlar kuruluna sunuş yaptı. Bizim reform konusundaki yaklaşımımızı biliyorsunuz. Durmak yok, reforma devam" diye konuştu.


"BU REFORMDAN YARARLANMASI GEREKENLER YARARLANIR"


Tahliye talepleriyle ilgili de konuşan Bağış, "Biz kanunları geçirirken de şuna yarar mı, buna yarar mı diye düşünmeyiz. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı bizim için eşittir. Eğer o paketin kazanımlarından kim yararlanacaksa onlar artık bu yargı sürecinde ele alınması gereken bir karardır. Gerekli başvurular yapılır, bu reformdan yararlanması gerekenler yararlanır. Bu, dediğim gibi bağımsızlığından olduğu kadar tarafsızlığından emin olduğunuz yargının alması gereken karardır" diye konuştu.


(BB) (FOTOĞRALI)