Olay, bugün saat 02.00 sıralarında Düz Mahalle Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. S.K. (14), İ.U. (13) ve D.K.G.(15), bir kafeteryanın camını açıp içeriye girdi. İşyerinin güvenlik kamerasına bez takarak görüntüyü engelleyen şüpheliler, çevrede devriye gezen sivil polis ekiplerini farke dince bahşiş kutusunu içindeki parayla birlikte alıp kaçtı. Şüpheliler, kafeteryaya 30 metre uzaklıkta bulunan 6 katlı işhanına girerek saklandı. Şüphelilerin demir kapıyı içeriden kapatması üzerine polis içeri giremedi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, olay yerine takviye olarak gelip bölgeyi çembere aldı.

İşhanında işyeri bulunan bir kiracıya ulaşarak kapının anahtarını alan polis, kapıyı açarak içeri girdi. Bodrum kattan itibaren çatıya kadar 6 katlı binayı el feneriyle didik didik arayan ekipler, şüphelilere ulaşamayınca gözler işhanının asansörüne çevrildi.

3 kişinin asansörde saklandığını belirleyen polis, şüphelileri oradan çıkarmaya çalıştı. Sürekli asansörle bir aşağı, bir yukarı çıkarak polisten kaçmaya çalışan şüpheliler, yaklaşık bir saat süren ikna çalışması sonunda yakalandı.

Kafeterya işletmecisi Erim Kadıoğlu ise daha önce de 3 kez soyulan işyerinin yine soyulduğunu söyledi. Kadıoğlu, "Zanlıların yaşı küçük olduğu için sürekli serbest bırakıyorlar" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



NK(İS/BT)