Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bahçeli; "Bölücü terör artık sabır ve tahammül duygularını tüketmiş ve sona getirmiştir. Hükümetin derin gaflet ve uyuşukluğu sonucunda; askerimiz, polisimiz, korucumuz ve vatandaşımız canlı hedef haline gelmiştir. Nitekim bölücü ölüm mangaları her gün kurşun, mayın, roketatar ve bombayla Türk milletinin canına kast etmekte ve bağrını delmektedir. Şayet bölücü terör yok edilemezse Türkiye Cumhuriyeti; devleti ve milletiyle önlenemez bir ayrışma karanlığının girdabına çekilecektir. Bu itibarla havadan ve karadan sınırötesi harekât düzenlenerek terör kampları ve terörist inleri imha edilmeli, ayrıca saldırıların yoğunlaştığı illerimizi kapsamak üzere olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilanı gündeme alınmalıdır" dedi.

"İKTİDAR MAĞLUBİYETE RAZI OLMUŞ PSİKOLOJİDE"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın gittikçe koyulaşan karanlık resmin şuurunda olmadığını savunarak, Başbakan'ın PKK terör örgütüne yönelik 'Silahı bırakılarsa operasyonlar durur' demesini eleştirdi.

Bahçeli yazılı açıklamasında şunları kaydetti; "Başbakan Erdoğan hala gittikçe koyulaşan karanlık resmin şuurunda olmadığını beyan ve duruşuyla ispat etmektedir. Nitekim bizatihi kendisi PKK terör örgütüne yönelik 'Silahı bırakılarsa operasyonlar durur' diyerek, medya aracılığıyla müzakere çağrılarını ve şehitler üzerinden açık artırımı hız kesmeden sürdürmektedir. İktidar, mağlubiyet psikolojisine çoktan razı olmuş bir acziyetle hala PKK'dan adım ve beyanatlarına karşılık beklemektedir.

İktidar, mağlubiyet psikolojisine çoktan razı olmuş bir acziyetle hala PKK'dan adım ve beyanatlarına karşılık beklemektedir. Bu düpedüz şehitlerimizin ruhunu sızlatan ve milletimizin beklentilerini boşa çıkaran çaresizlik ve müzakereci pespayeliktir. Kaldı ki zehirli parazitler gibi milletimizin varlığını sömüren, kanını emen katiller çetesine ısrarla ve şifreli mesajlarla pazarlık davetleri devlet olmanın hiçbir yönüyle izah edilemeyecektir."


(BY)