Manisa'da oturan Şengül Bulgan, geçen cuma günü yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirdi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bulgan yoğun bakıma alındı. Ancak tüm çabalara karşın Bulgan kurtarılamadı. Bulgan'da beyin ölümü gerçekleşirken, isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki kızı annelerinin organlarını bağışladı. Bağış kararının ardından organların uygun hastalara ulaştırılması için girişimler başlatıldı. Bulgan'ın kalbi ve böbrekleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğeri İzmir Kent Hastanesi'ne, korneaları ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Bulgan'ın karaciğeri, 13 yaşından beri Wilson sirozu nedeniyle ilaç tedavisi gören, ömrü eviyle hastaneler arasında geçen 30 yaşındaki Seda Süreyya Bacakoğlu'na hayat aşısı oldu.

Bağış organın çıkması üzerine İzmir Kent Hastanesi'ne çağrılan Bacakoğlu, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Uzm. Dr. Cahit Yılmaz ve Opr. Dr. Zafer Önen'den oluşan ekip tarafından dün gece yarısı ameliyata alındı. Manisa'dan bağış organ gelmeden müjde üzerine soluğu Kent Hastanesi'nde alan Bacakoğlu, nakil öncesinde duygularını dile getirip, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Wilson hastalığıyla 13 yaşından beri mücadele ettiğini, 6 yıl önce karaciğerinde siroza neden olmasının ardından nakil kararı alındığını belirten Bacakoğlu, şunları söyledi:

"Annem Saliha Bacakoğlu ile birlikte yaşıyorum. Babamı kaybettim. 4 kardeşiz. Ama ne kardeşlerim ne annem bana donör olamadı. Bana karaciğerinden parça ver, diyeceğim kimsem de yoktu. 6 yıldır bu günün gelmesini bekliyordum. Karaciğer nakliyle yeni hayat bulan hastaların durumlarını gazetelerden okuyup, televizyonlardan görüyordum. Ben de ikinci hayat umut ediyordum. Ama 6 yıl şans hiç yüzüme gülmemişti. Dün müjde gelince çok heyecanlandım. Bana yeni bir hayatın kapılarını açacak bu bağışı yapan kişilere minnet borçluyum. Karaciğeriyle yaşam bulacağım kişiye rahmet diliyorum. Nakil sonrası benim için her şey bambaşka olacak."

Bacakoğlu, ardından da zafer işareti yaparak objektife gülümsedi.

Öte yandan Doç. Dr. Kılıç, Bacakoğlu'nun operasyonunun başarıyla gerçekleştiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Şengül Bulgan'ın bağışlanan organlarından kalbi ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yatan ve durumu kötüleşince 10 gün önce yapay kalple yaşama bağlanan 49 yaşındaki Şenay Ergül'e nakledildi. Böbrekler için uygun hastaların belirlenmesi amacıyla tetkiklerin sürdüğü öğrenildi.



(AÖ/SS)