Bafra Kızılırmak Lisesi'nde 17 yıllık Beden Eğitimi öğretmeni Suat Salim Güner'in, geçen perşembe günü derse girmeme konusunda tartıştığı astım hastası kız öğrenci G.Y.'nin dayısı 30 yaşındaki Cemil K. ile arkadaşı tarafından evinin önünde sopalarla dövülmesini protesto eden meslektaşları, veliler ve öğrenciler, bugün öğlende Gençlik Caddesi'nde toplandı.

Türk Eğitim- Sen, Eğitim Bir- Sen, Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikalarının ortak düzenlendiği eyleme katılan öğretmenler ve öğrenciler yakalarında 'Şiddete son' yazısı taşıdı. Öğretmenler ve öğrenciler, 'Öğretmen Kıyımına Son', 'Öğretmen burada Bakan nerede', 'Öğretmene uzanan eller kırılsın', 'Hepimiz Suat Hocayız' yazılı pankart taşıdı. Sloganlar atan grup yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Bazı engelliler de tekerlekli sandalyeleriyle birlikte yürüyüşe katılarak destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Leyla Varol, "Şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor, masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaştırılıyor. Halbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocukardır. Maalesef Baframızda bu mağdur Suat Hocamız olmuştur" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim çalışanlarıyla öğrenciyi ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Varol, şöyle konuştu:

"Sayın Bakan gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Suat Öğretmenlerin öldüresiye dövülmesi, meslektaşlarımızın öldürülmesi mi gerekiyor? Bundan sonra öğretmenler derslere çelik yelek ve miğfer takarak mı girecek? Öğretmenler her an 'Saldırıya uğrayabiliriz' diyerek mi yaşamlarını sürdürecekler? Buradan sesleniyoruz şiddetin her türlüsüne nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bütün bu haykırışlarımızın sebebi, Milil Eğitim Bakanımızın bu yaşanan şiddetler karşısında susmasıdır. Buradan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'e sesleniyoruz; Milli Eğitim Bakanı olduğunuzu unutmayın ve eğitim çalışanlarına sahip çıkın."

Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

Yüzünde, burun ve çenesinde kırıklar oluşan, dişleri kırılan ve yüzünden morluklar oluşan Suat Salim Güner'in Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakütesi Hastanesi'nde tedavisi devam ederken öğretmene saldıran Cemil K. ile arkadaşı 34 yaşındaki Ramazan B., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.



YK(İS/SS)

----

Cemil K.: Karakaş

Ramazan B.: Baydur

G.Y. : Gözdehan Yiğit