Kimsesi olmayan ve gündelik işlerde çalışarak yaşamını sürdüren Kemal Tüzüntürk'ün geçen yıl ayaklarında şeker hastalığına bağlı yaralar oluştu. Her iki bacağındaki yaralar artınca Tüzüntürk komşuları tarafından kentteki özel bir bakımevine yerleştirildi. Bir süre burada kalan Tüzüntürk, bacaklarındaki yaralardan kaynaklanan kötü kokular nedeni ile bakımevinden çıkarıldı. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılarak tedavi altına alınan Kemal Tüzüntürk'e doktorlar, bacaklarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Bunu kabul etmeyince taburcu edilen Tüzüntürk, 17 Mayıs günü Aydoğan Mahallesi, Hayri Sığırcı Cadesi üzerinde kirada oturduğu evin önünde bulunan kaldırıma bırıkıldı. Kaldırımda terk edilmiş hali gazetecilerce görüntülenen ve haber yapılan Tüzüntürk, Vali Ali Kolat'ın devreye girmesiyle bir süreliğine yeniden özel bakımevine alındı.

'EVDE SAĞLIK HİZMETİ' VERİLİYORDU

Ayağındaki kötü kokular nedeniyle kimsenin bakmadığı Tüzüntürk, daha sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Mehmetpaşa Mahallesi üzerinde bulunan tek katlı ahşap bir eve yerleştirildi ve 'evde sağlık hizmetleri' kapsamında bakılmaya başladı. Tüzüntürk bu sabah eve gelen Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından ölü olarak bulundu. 
'SU' DİYE BAĞIRIYORMUŞ
Kemal Tüzüntürk'ün komşuları talihsiz adama kimsenin sahip çıkmadığını ve dün susuzluk nedeniyle bağırmasına şahit olduklarını söyledi. Tüzüntürk'e dün son kez su veren Kadir Yıldız şunları anlattı:

"Biz camiye namaz kılmaya gitmiştik. Cami çıkışı mahaladeki yaşlılar beni çağırarak, evden ses geldiğini söylediler. Pencereden baktığım zaman içerde bir amca yatıyordu. Cama vurdum. Bana bakarak 'Su' diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine ben bahçe duvarından atlayarak kapıyı açtım. Amcalar ile içeri girdik. Boş olan bidonları aldık ve çeşmeden su doldurarak getirip amcaya su verdik. Bugün ise vefat etiğini duyduk,  çok üzüldük." 
POLİSLER MASKE TAKIP ÇIKARDI
Kemal Tüzüntürk'ün cenazesini almaya kimseye gelmeyince, maske takarak girdikleri evden cansız bedenini dışarı çıkararak tabuta koydu. Tüzüntürk'ün cenazesinin Yukarı Tekke Mezarlığına götürülerek kimsesizler bölümünde defnedileceği bildirildi.



HY,GC(EA/COŞ)