Olay Gürgentepe İlçesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İlçede kuaförlük yapan Servet Battal, daha önceden aralarında husumet bulunan Mehmet Güven ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Servet Battal, üzerinde bulunan çakı bıçağını çekerek savurdu. Salladığı bir bıçak darbesi Mehmet Güven'in karaciğerine isabet etti.

Yaralanan ve kan kaybetmeye başlayan Güven, olay yerinin yaklaşık 60 metre yakınındaki hastaneye koşarak gitti. Buradaki ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansı ile Ordu Devlet Hastanesi'ne yetiştirilmeye çalışılan Güven yolda hayatını kaybetti. Mehmet Güven'in cesedi kaldırıldığı Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasından sonra ilçeye getirilerek toprağa verildi.

Olayın ardından Servet Battal yakalanarak gözaltına alındı. Battal'ın savcılığa verdiği ifadesinde "Tartıştık, bana küfretti. Bunun üzerine tartışma büyüdü, korkutmak amacıyla bıçağı salladım. Öldürmek için bıçaklamadım. Çok pişmanım" dedi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Servet Battal'ın evli olduğu, 10 gün sonrada baba olacağı öğrenildi.



NK(İS/AAA)