Daha önceki 2 bilirkişi raporundan biri sanıklar lehinde, diğeri aleyhinde rapor düzenleyince, mahkeme 3'üncü kez bilirkişi incelemesi yaptırmıştı. Durak, son bilirkişi raporunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi memurlarından oluştuğunu ve yanlı olduğunu öne sürdü.

Başkan Durak, belediye bürokratları ve geçen dönem meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 55 kişi hakkında açılan Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 10'uncu duruşmaya 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan sadece Aytaç Durak ile dönemin belediye genel sekreteri Hasan Gülşen katıldı. 

İstanbul'dan aldırılan bilirkişi raporu okunarak dosyaya konuldu. 'Görevi kötüye kullanma' suçunun oluştuğu bildirilen rapora sanık ve sanık avukatları itiraz etti. Aytaç Durak, şunları söyledi:

"Burada bir suç varsa, suçlu olan kişi de sadece benim. Dosyadaki gibi 55 suçlu yok. Bu dava nasıl çıktı? Bir kişi, belediyeye iş yapmak istedi. Ben de kabul etmedim. Sonra bu kişi 'Aytaç Durak büyük rant sağlıyor' iddiasıyla başbakana mektup göndermiş. Bu mektup üzerine bugün bu noktaya gelindi."

Mahkeme hakimi, davaya konu olan bölgedeki arsa ve bina tapularının bilirkişi tarafından incelenerek, imar değişikliğinden bir yıl önce ve 6 ay sonra alım satım yapılıp yapılmadığı, alım satım yapılmışsa kimler arasında gerçekleştiği, iddianamede adı geçen sanıkların satışla bir ilgisinin olup olmadığı yolunda rapor düzenlenmesinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Aytaç Durak'ın, eşi Fahriye Durak'a ait Süleyman Demirel Bulvarı'na cepheli 11 bin 260 metrekarelik göl manzaralı arsanın değerini, savcılık iddianamesine göre 'imar oyunlarıyla' 44 kat arttırdığı öne sürüldü. Aytaç Durak'la birlikte plan değişikliğini öneren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, plan değişikliğini hazırlayan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özlem Kulak ve teklifi kabul edip imzalayan önceki dönem meclis üyeleri de sanık listesinde yer aldı. İddianamede ayrıca, Durak'ın bu değişikliğin yapıldığı meclis toplantısına başkanlık yapmasının da mevzuata aykırı olduğuna dikkat çekildi.