Sivas'ta asker hastanesinde memur olarak görev yapan evli ve 2 çocuk sahibi Ali Öztürk, eşi G.Ö. ile kavga etti. Bunun üzerine evi terk eden G.Ö. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sığındı. Eşini geri dönmeye ikna edemeyen Öztürk, çocuklardan birini gönderip onunla görüşmesini sağlamak istedi. Ancak G.Ö. bunu da kabul etmeyince Öztürk kent merkezinde sık sık intihar girişimi vakalaranın yaşandığı Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kayalıklara çıktı. Durumu çocuklarının polise bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri kayalıkların alt kısmına branda açarak atlama ihtimaline karşı önlem aldı. Eşiyle görüşmek istediğini söyleyen ve agresif tavırlar sergileyen Öztürk zaman zaman kayalıkların uç kısmına kadar gidip gelerek polislerle pazarlık yaptı. Bu sırada başlayan ve bir süre etkili olan sağanak yağmur ekiplere zor anlar yaşattı. Ancak uzun süren uğraşılara rağmen kayalıklardan inmeyen Öztürk eşinin olay yerine gelmesi talebinde bulundu.

AYNI ANDA İKİNCİ VAKA

Polislerin Ali Öztürk'ü ikna etmek için uğraştığı sıralarda 16 yaşındaki B.D.K. isimli bir genç kızın ailesiyle tartıştığı ve intihar etmek için evden ayrıldığı ihbarı yapıldı. Kısa süre sonra iki kız ardadaşı ile birlikte Yukarı Tekke Mezarlığı yanındaki kayalıkların alt kısmına gelen B.D.K. intihar amacı ile hızla yukarı çıkmak isterken çevre güvenliği alan polis ekiplerince fark edildi. Polisin engellediği genç kız ve beraberindekiler ekip otosuna götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Olay yerine genç kızın erkek arkadaşları da geldi. Ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirilen B.D.K. daha sonra ifadesi olunmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

EŞİYLE KONUŞTU İKNA OLDU

İntihar için gelen genç kızın engellenmesinden sonra gözler yeniden Ali Öztürk'e çevrildi. Polis ekipleri Öztürk'ün eşi G.Ö.'ye telefonla ulaşarak durumu anlatıp, konuşması için ikna etti. Eşiyle bir süre telefonda konuşan ve sakinleşen Ali Öztürk yaklaşık 1.5 saat sonra ikna edilerek kayalıklardan indirildi. Polis ekipleri tarafından ekip otosuna bindirilen Ali Öztürk, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Çevrede toplananlar ise peş peşe aynı anda yaşanan intihar girişimi vakaları nedeni ile şaşkınlık yaşadı.



EA,HY (EA/RT)