Her iki kolunu kaybettiği için ayaklarını kullanarak resim yapan ressam 26 yaşındaki Ayşe Işık, 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında, 29'uncu kişisel sergisini Antalya'nın Alanya İlçesi'nde açtı.

Alanya Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, ressam Ayşe Işık birlikte yaptı. Ressam Işık, doğa manzaralarının ağırlıklı işlendiği yağlı boya tabloları hakkında davetlilere bilgi verdi.

Resme nasıl başladığını da anlatan Ayşe Işık, 5 yaşında geçirdiği kaza sonucu her iki kolunu kaybettiğini söyledi. Buna rağmen yaşama tutunduğunu belirten Işık, her ihtiyacını ayak parmaklarını kullanarak karşıladığını anlattı. Alanya'yı çok sevdiğini, Belediye Başkanı Sipahioğlu'nun kendisine çok destek verdiğini kaydeden Işık, "Bu 29'uncu sergim. Hayalim dünya ressamı olmak. Engelli engelsiz herkese örnek olmak" dedi.

Sergiyi gezen Milletvekili Çavuşoğlu ise Ayşe Işık'ın fiziki engeli olmasına rağmen hiçbir engeli tanımadığını ve duygularını resimle yansıttığını belirtti. Çavuşoğlu, Işık'a benzer bir sergiyi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde açmasını teklif etti.

Sergide, ayak parmaklarını kullanarak tuval üstüne yağlı boya çiçek resmi de yapan Ayşe Işık, konuklardan alkış aldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (Antalya),



(HA/SS)