Açıklama yapan grup, grubun çalışmalarını yürüttüğü kültür merkezinin "talan edildiğini", birkaç hafta sonra piyasaya çıkacak olan albümlerinin dijital kopyalarına el konulduğunu söyledi.

Açıklamada aynı zamanda kültür merkezindeki sazlardan parmak izi alındığı ve Grup Yorum'un bütün arşivine el konulduğu belirtiliyor.

Açıklamada, "İstanbul'da saatler süren baskınlar sırasında mahallelerimizin üzerinde helikopterler uçuruldu. Bütün yollar, sokaklar akrep, panzer gibi araçlarla kesildi" deniliyor.

Protestocular, Grup Yorum elemanlarının gözaltına alınırken ve emniyette kötü muameleye maruz kaldığını söylüyor.

Grup Yorum'un gözaltına alınmayan tek elemanı Eren Olcay da açıklamaya katılanlar arasındaydı. Protestocular açıklamanın ardından Çağlayan Adliyesi önünde Grup Yorum şarkıları söyleyerek halay çekti.

ÇHD Başkanına da gözaltı

Gözaltına alınanların, gözaltı süresi yarın günü doluyor. Ancak bugün de Çağlayan Adliye'sinde savcılığa çıkarılabilirler.

Bu arada, aynı operasyonla ilgili olarak Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Operasyonda Ankara'daki evi ile ofisinde arama yapılan ve hakkında yakalama kararı bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, Türk Hava Yolları'nın uçağıyla Beyrut'tan Atatürk Havalimanı'na indi.

Kozağaçlı, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, ÇHD üyeleri de Çağlayan Adliyesi'nin önünde bir basın açıklaması yaptı.

Ankara Barosu yönetiminden bir temsilcinin yanısıra, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Melda Onur da basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklamasında, gözaltında kötü muamele yapıldığı iddia edildi ve 'gözaltındaki meslektaşlarımızın her avukat görüşünden sonra, çevik kuvvet tarafından yere yatırılarak, zorla üstleri aranıyor. Her avukat görüşü işkenceye çeviriliyor" denildi.

Milletvekili İlhan Cihaner de, "Gazetecileri, 'onlar terörist' diye aldılar. Öğrencileri, 'onlar öğrenci değil terörist' diye aldılar. Bugün de avukatları 'onlar avukat değil, terörist diye alıyorlar' sözleriyle gözaltılara tepki gösterdi.