Avrupa Şampiyonaları'nda üst üstte 2 kez madalya kazanan Milli Atlet Nevin Yanıt’ın başarısı Mersin’deki baba evini de sevince boğdu. Nevin Yanıt’ın 12.81’lik derece ile şampiyonluk ipini göğüslemesine baba evinde olduğu kadar oturduğu sitede de bayram havası yarattı. Bazı komşuları evlerine Türk bayrakları asarken, site yönetimi de Yanıt’ı fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde ‘Şampiyon kızımız, evine hoş geldin’ pankartını şimdiden astı.

Nevin Yanıt’ın koştuğu sırada sitede bulunan herkesin televizyon başına toplandığını ifade eden anne Semire Yanıt, “Nevin’i izlerken adeta bir bayram coşkusu yaşadık. Çok mutlu olduk, sevindik. Onunla gurur duydum. Nevin’in bu başarısını bize yaşattığı için Cüneyt hocaya da çok teşekkür ederim. Zaten biz bu başarıyı bekliyorduk. Çok şükür emekleri boşa gitmedi. Bu nedenle çok mutuyuz, kızıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma öncesi ve sonrası kızı ile görüştüğünü, moralinin de çok yüksek olduğunu ifade eden Semire Yanıt, “Her gün telefonla görüşüyorduk. Benim de şampiyonluk anlamında ondan beklentim vardı. Yarıştan sonra da görüştüm. O da çok mutluydu, sevinçliydi. Sevinci ailece yaşadık, onu da kutladık. Hedefine odaklanan biri olarak sonucunu elde etti” diye konuştu.

Baba Nazım Yanıt ise kızı ile gurur duyduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Kızımın başarısı nedeni ile çok mutluyuz. Onunla gurur duyuyorum. En son dün akşam görüştük. O da bizim gibi sevinçli. Bu dereceyi yapacağını ve birinci olacağını hep söyledi” derken ağabeyi Cem Yanıt da, ülke ve aile olarak Nevin Yanıt ile gurur duyduklarını söyledi. Cem Yanıt, Nevin Yanıt’ın yeni hedefinin olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Kardeşim, başarısının tesadüf olmadığını tekrar kanıtladı. Başarısının devamını diliyorum. Umarım olimpiyatlarda da iyi bir derece yapar”