Kartepe İnsan Hakları Derneği üyeleri 21 Ocak 2012 tarihinde Demokrasi Parkı'nda yaptıkları basın açıklaması sonrasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde ifadeleri alınan dernek üyeleri hakkında 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu'nu kapsamında dava açıldı. Dernek Başkanı Ali Akbaş ve açıklamayı yapan Behlül Metin, bugün, Kocaeli 2'nci Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya sanık Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akbaş ile dernek üyesi Behlül Metin ile tanıklar Ceyda Gülmez, Mithat Aydın, Ahmet Gökduman ve Mehmet Akova katıldı. Mahkeme heyeti duruşmayı Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince çekilen görüntü ve fotoğrafların incelenmesi amacıyla duruşmayı 22 Şubat 2012 tarihine erteledi.

10 KASIM'DA DA YİNE BENZER EYLEMİ YAPTILAR

İzmit'te sık sık 'başörtüsü eylemi' yapmalarıyla tanınan aynı derneğin üyeleri 10 Kasım günü de yine Sabri Yalım Parkı'nda ellerinde 10 Kasım törenlerinin kaldırılmasını isteyen pankartlarla toplanıp eylem yaptı. Grup adına konuşan Behlül Metin, kendilerini bir insan hakları derneği olarak tanımladıktan sonra, "Bizim görüşümüz, devletin tamamen bu uygulamalardan elini ayağını çekmesi ve bilim dışı olan bu ritüellerin sonlandırılması konusunda vatandaşı aydınlatmasıdır" dedi. Törenler için 'puta tapınma' ifadesini kullanan Behlül Metin, "Bu bilimdışı bir uygulamadır ve Allah kitabında bu uygulamalara katılanların sonsuz azaba gideceklerini bildirmiştir" diye konuştu.