Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, ATAŞEHİR'de 5 katlı bir binanın çatısında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Çatı katı tamamen kül oldu. İçerdeki yaşlı adam komşuları tarafından kurtarıldı.


Barbaros Mahallesi, Ordu caddesi 32 numaradaki 5 katlı binanın çatı katında saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyüp çatıyla birlikte 5'inci katı da sardı. Neden çıktığı henüz tespit edilemeyen yangın giderek büyürken, vatandaşlar içerde hasta olan yaşlı bir adamı kendi imkanlarıyla dışarı çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri çatı kattaki yangına ulaşmakta güçlük çekince binanın içinden hortum çekip yangını söndürmeye çalıştı. Ancak alevler çatıyı tamamen kül ederken 5'inci katı da sardı. Binanın çatı katındaki tahta parçaları koparak yere düştü.


Yangına Erenköy ve Kadıköy itfaiyeleri de takviye olarak geldi. Ancak vatandaşlar itfaiye ekiplerinin geç geldiklerini öne sürerek tepki gösterdi. İtfaiye ekipleri çatıdaki alevleri söndürmek için merdiveni kullanıp başka bir koldan yangına müdahale etmeye başladı. Yangın uzun süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alınırken mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Yangın çıkan daireden komşuları tarafından çıkarılan yaşlı adam, özel bir otomobille hastaneye kaldırıldı. İçerde bir kadının daha olduğu söylenince kadının bir akrabası apartmana girdi. Kadın binanın girişinde akrabası tarafından bulunup o da sağ salim dışarı çıkartıldı.


Büyük panik yaşanmasına neden olan yangın, itfaiyenin 1 saat süren çalışmasının ardından söndürüldü. Binada büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.


RA (MK) (FOTOĞRAF)