Merkez Sarıçam İlçesi Remzi Oğuz Arık Mahallesi Kozanyolu Caddesi'nde, at arabası ile gün boyu güneş altında meyve sebze satan 58 yaşındaki Cevdet Tan'ın atı, aşırı sıcaklar nedeniyle yere yığıldı. Asfalta uzanan atı ayağa kaldırmaya çalışan Tan, başarılı olamayınca durumu belediyeye bildirdi. İddiaya göre belediye yetkililerinin yardımcı olamayacaklarını söylemesi üzerine çaresizce bekleyen Cevdet Tan, atın acı içinde kıvranmasını izledi. Çevredekiler, asfaltta çırpınırken bacaklarında kanama da olan atın sıcaktan daha çok etkilenmemesi için plaj şemsiyesini gölgelik olarak kullandı.

Yaklaşık bir saat sonra olay yerine gelen Sarıçam Belediyesi'ne ait su tankından uzatılan hortumla at serinletilmeye çalışıldı. Çevreden geçen bir vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen Veteriner Hekim Halil İbicioğlu, yerde çırpınan ata müdahale etti. Atı iğneyle sakinleştirdikten sonra serum veren İbicioğlu, "At, halk arasında 'Pazartesi hastalığı' olarak bilinen 'azotüri' rahatsızlığı geçiriyor. Bu hastalık, yanlış yemleme ve aşırı sıcakla ortaya çıkar. Muhtemelen at sahibi, aşırı yem verdikten sonra atı sıcak havada arabasına koşmuş. At rahatsızlandığında başına iki kova su dökülmüş olsaydı, bu acı olay yaşanmazdı" dedi. İbicioğlu, hayvanların sıcak havalarda daha dikkatli korunması gerektiğini hatırlattı. İbicioğlu, "Havalar çok sıcak. Dolayısıyla her canlı da olduğu gibi hayvanlar da bu aşırı sıcaklardan olumsuz etkileniyor. Mümkünse, hayvanlar da saat 11.00 ile 16.00 arasında sıcak havalardan korunsunlar. Aksi takdirde böyle talihsiz olaylar yaşanabilir" diye konuştu.

At, serum müdahalesinden sonra tedaviye cevap vermemesi üzerine sahibinin de izni alınarak veteriner hekim tarafından uyutuldu. Ölen at, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Geride kalan meyve sebze yüklü at arabasını da Cevdet Tan çekerek evine götürmek zorunda kaldı.