Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı ‘Askeri Casusluk ve Şantaj Davası’na bugün devam edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 6’sı tutuklu 56 sanık yargılanıyor. Duruşmaya aralarında emekli Albay İbrahim Sezer’in de olduğu 6 tutuklu sanık getirildi. Poyrazköy davası kapsamında tutuklu olan Binbaşı Kemalettin Yakar ve 19 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.


MÜŞTEKİLER İFADE VERDİ


Davanın müştekileri arasında olan Balyoz davasının tutuklu sanıkları Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, Kurmay Albay Muharrem Nuri Alacalı, Albay Ahmet Necdet Doluel ile Haydarcan Demirhan ve Damla Sandıklı da duruşmaya katıldı.


TÜMAMİRAL ŞİŞLİOĞLU ŞİKAYETÇİ OLMADI


Duruşmada şikayetçi olup olmadıkları sorulan mağdurlardan Şişlioğlu, Alacalı ve Doluel sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söylediler. Haydarcan Demirhan ise şikayetçi olduğunu ifade etti. Bilgisayarının masaüstündeki bilgiler ile ekran arkası fotoğrafının alınmış olduğunu belirten Demirhan, hakkındaki karalama ve iftirayı yapanlardan şikayetçi olduğunu kaydetti.


DHO ÖĞRENCİSİ ŞİKAYETÇİ OLDU


Deniz Harp Okulu öğrencisi Damla Sandıklı da hakkında iftira dolu sahte belgeleri hazırlayanlardan şikayetçi olduğunu belirtti. Sandıklı, sanıklardan hiçbirini tanımadığını ve daha önce görmediğini kaydetti. Tehdit ve şantaj yapılıp yapılmadığı sorulan Sandıklı, ‘hayır’ cevabını verdi. Sanıkların, Balyoz davası sanıkları Ramazan Cem Gürdeniz, Abdullah Can Erenoğlu veya herhangi bir komutanla birlikte olması yönünde baskı görüp görmediğini sorduğu Sandıklı, bu yönde baskı görmediğini ifade etti. Duruşmaya öğle arası verildi.


(BB)