Aşkale Hükümet Konağı'nın bulunduğu İstanbul Caddesi'ndeki törenlere Kaymakam Asalet Karabulut, Ak Parti'li Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Halil İlhan ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 5 TEDAŞ görevlisinin ölümü ile sonuçlanan olayın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen olayın hala sıcaklığını koruduğunu belirten Kaymakam Asalet Karabulut, "Acısını hala yaşadığımız olay nedeniyle müzik ve eğlence bölümlerini çıkardık. Sadece bando takımının geçişi oldu" dedi.

1 AYDA 2 ÜZÜCÜ OLAY

Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış da, "Aşkale halkı, bir ay içinde iki üzücü olay yaşadı. 3 Mart Beldespor'un otobüsü Ardahan dönüşü kaza yaptı. Bir yönetici öldü, 20 futbolcu ve teknik ekip yaralandı. Göletteki olayda da bilindiği gibi 5 görevli yaşama veda etti. Yaşadığımız iki üzücü olay dikkate alarak düzenleme komitesi 23 Nisan törenlerindeki folklör ve müzik bölümlerini kaldırdık" diye konuştu.

"BAKAN TAKLA ATTIRDI"

Sade törene tepki gösteren MHP Aşkale İlçe Başkanı Kadir Kılıç, "Aşkale'de skandal üstüne skandal yaşanıyor. Çocuk bayramı etkinliklerinin kederden dolayı iptal edildiği anons edildi. Kararı kim almışsa biz bunu şiddetli kınıyoruz. Ben çocukken bayram öncesi uyuyamazdım. Şimdi o çocukların yerine kendimi koyuyorum. O çocukların hayalleri yıkıldı, psikolojileri bozuldu. Evlerine üzgün bir şekilde gittiklerini tahmin ediyorum. Birkaç yıldan beri devam eden lakayt davranışlarla çocuklarımızı, aileleri bayramdan mı soyutmaya çalışıyorlar. TEDAŞ işçilerinin ölümüyle ortaya çıkan ihmalleri mi örtbas edip, çocukların üzerinden yas tutuyorlar. Halbuki bir hafta önce İçişleri Bakanı gelmiş, davul çaldırarak insanları takla attırıp oynamaya zorlamıştı" dedi.

ERZURUM'DA COŞKULU TÖREN

Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı semtinde yapılan çelenk koyma törenine Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, AK Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz, Ak Parti'li Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerden oluşan bar ekiplerinin gösterinin ardından askeri bando takımının müzikleri eşliğinde İlköğretim okulları geçiş yaptı. Geçiş töreninde en sona kalan koltuk değneğiyle yürüyen engelli bir gencin Türk bayrağını dalgalandırması protokolden alkış aldı.

KÜÇÜK VALİ

Aziziye İlçesi'ndeki Şeker İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Zülal Tepeci, Vali Sebahattin Öztürk'ün makamına oturarak kısa bir süreliğine vali oldu. Zülal Tepeci, Büyükşehir belediye başkanı Ahmet küçükler'i telefonla arayarak "Oyun ve yeşil alanların çoğaltılmasını istiyorum" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'yi de arayan Zülal Tepeci, Aziziye ilçesine okul ve derslik istedi. Vali Öztürk kendisine rakip olmak isteyen öğrenciye "Sen benim için tehlike değilsin şu anda" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KOLTUĞUNA 4 ADAY 

Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde temsili makam devir-teslim töreni yapılırken, başkanlık makamı kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Başkanlık koltuğuna Aziziye 23 Nisan İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Şeymanur Aydemir oturdu. Yeşil alanların ve çocuk parklarının çoğaltılmasını isteyen Şeymanur Aydemir'in, "Ben bu koltuktan kalkmayı düşünmüyorum" dedi. Öykü Karaduman adlı sınıf arkadaşının, "Ben de başkan olmak istiyorum" demesi üzerine Aydemir, koltuğu arkadaşına bıraktı. Bu arada iki öğrencinin daha benzer istekte bulunması üzerine dört öğrenci sırayla başkanın koltuğuna oturdu.



DHA(KS/AK)