Yusufeli İlçesi’nde kuyumcu Orhan G., Mayıs ayında 25 bin dolar dolandırıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Orhan G., daha önce birkaç kez dolar sattığı yabancı uyruklu kişilerin son olarak 8 Mayıs’ta iş yerine geldiğini ve kendisinden 45 bin dolar istediğini ancak 25 bin dolar bulduğunu belirterek, bu kişilerin el çabukluğu ile içinde 25 bin dolar bulunan paketi alarak yerine, üzerlerinde sadece 1 adet 100’er dolar bulunan 1’er dolarlık para destelerini bırakıp gittiklerini söyledi.

Şikayetin ardından Artvin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonrasında kimlikleri belirlenen yabancı uyruklu Joni M., Shota A., Elguja K. ve Otarı K., 8 Temmuz'da Rize’de yakalandı. Bu kişilerle birlikte, yine başka bir dolandırıcılık olayında kullanılmak üzere hazırlandığı öğrenilen 1’er ABD dolarından oluşan 4 adet dolar destesi ele geçirildi. Artvin’in Yusufeli İlçesi’ne getirilen 4 kişi, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Otarı K.'nın 2011 yılında aynı yöntemlerle Ağrı'da A. isimli kuyumcudan gerçekleştirilen 33 bin dolarlık dolandırıcılık olayının şüphelisi olduğu da tespit edildi. Konuyla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü öğrenildi. 


AG(TM/AK)