İMKB Lisesinden 60 öğrenci geçen 20 Kasım günü, Mayıs ayında yapımına başlanan 300 kişilik pansiyonun hizmete açılmamasını protesto etmek için Valilik önünde oturma eylemi yaptı. Vali Ali Çınar ile görüşmek isteyen öğrencileri Vali Yardımcısı Fatih Demir dinledi. Öğrencilere eylemde liderlik yaptığı ileri sürülen Bulanık İlçesinden okumaya gelen 12'nci sınıf öğrencisi K.K., disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

Arkadaşlarının uzaklaştırma cezası almasına tepki gösteren yaklaşık 50 öğrenci bugün öğlen saatlerinde Valiliğe giderek Vali ve Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istedi. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bekir Kirenci, öğrencilerle konuşarak her önüne gelenin Vali ile görüşemeyeceğini söyledi. Sorunu okul müdürüyle çözmeleri gerektiğini bildiren Kirenci ve yetkililer, çocukları uzaklaştırdı.

Valiliğin önünden ayrılan öğrenciler, tekrar okula döndü. Öğrencilerden yaklaşık 10'u üzerlerindeki üniforma hırkalarını çıkarıp ateşe verdi. Okul Müdürü Mehmet Emin Çavuş, öğrencilerin tepkisine sinirlenerek yanan hırkaları ayakları ile söndürmeye çalıştı. Müdür Çavuş, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu durumda ben burada nasıl görev yaparım? Burada evladım yaşındaki öğrenciler yuh çekiyorsa ben nasıl görev yapayım? Ben buraya, bu isyana mülki amiri davet ediyorum. Bu insanlar neye isyan ediyor? Neden sabrımızı taşırıyorlar? Böyle bir şey olmaz. Aşırı hürriyet beraberinde sürekli sıkıntı getirmiştir. Bu hürriyeti kim tanıdı bunlara? Ben bu ülkede nasıl yaşacağım?" diye konuştu.