Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Valiliği tarafından düzenlenen iftarda muhtarlarla bir araya geldi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar sonrası muhtarlara seslenen Arınç, yerel seçimin bir yıl erkene alınması için Büyükşehir Belediyeler Kanunu'nun bu yılın Ekim ayının sonuna kadar çıkarılması gerektiğini kaydetti. Kanunun çıkarılması durumunda muhtarların durumunun ne olacağının tartışıldığına da değinen Arınç, "Kanun sonrası eğer sınırlar kalkacaksa, muhtarlar, İl Özel İdaresi,

İl Genel Meclisinin statüsü ne olacaktır. Bu konular yapılan çalışmanın içerisinde tek tek görüşülüyor. 4-5 ay önce yine bir vesileyle Yıldırım'da muhtarlarla bir araya gelmiştik. Burada muhtarlıkların yetki ve sorumluluklarının daha da artacağını söylemiştim. Bir de

latife olarak, 'Bizim dönemlerimiz bitiyor. Eğer kendime uygun bir muhtarlık bulursam, bu işe talibim' demiştim. Şimdi, bunları söyledikten sonra bir de bu muhtarlıklar kalkarsa, sizin üzülmenizden önce ben ne yapacağım, onu düşünmemiz lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç konuşmasının ardından Birlik Vakfı'nın basına kapalı toplantısına katıldı.

 

IA (FK/RT)