Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir dizi açılış ve anma törenine katılmak üzere bugün Bursa’ya geldi. Merkez Yıldırım İlçesi Ankara Yolu üzerinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak köprülerin temel atma törenine katılan Arınç, şehirlerin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirtti.

"KONFORLU YOLCULUK YAPACAKLAR"

Bursa’nın 2 milyon 700 bin nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Arınç, bu toplam nüfusun 2 milyonunun kent merkezinde yaşadığına dikkat çekerek, “Artan nüfusla birlikte ulaşım, Bursa’nın önemli sorunları arasında yer alıyor. Ancak kentin yerel yöneticileri ulaşım sıkıntısının çözümü için büyük gayret sarf ediyorlar. Bu köprülerin hizmete girmesiyle özelikle Bursaray hattı rahatlayacak. Vatandaşlarımız da konforlu yolculuk yapmış olacak” dedi.

Konuşmasında Bursa’nın sanayi kenti olmasının yanı sıra turizm alanında da Türkiye’nin önemli şehirleri arasında olduğunu dile getiren Arınç, 22 Nisan tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir turizm zirvesi yapılacağını açıkladı.

TAZİYE ZİYARETİ

Konuşmasının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte köprülerin temelini atan Arınç, daha sonra doğduğu yer olan Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Demirtaş Mahallesi’ne geçti. Burada kısa süre önce oğlu Recep Aslan’ı kaybeden çocukluk arkadaşı Mustafa Aslan’ı evinde ziyaret eden Arınç, taziyede bulundu.

Arınç daha sonra doğduğu mahallede bir çay bahçesinde oturarak vatandaşlarla sohbet etti.