AK Parti ziyaretinin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mobilya mağazası'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra Ulu Cami'de kıldığı ikindi namazından sonra Hasan Paşa Yazma Eserleri Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin kültür ve sanat eserleri ile vakıf eserleri bakımından çok zengin olduğunu belirterek, "Üniversitelerimiz de yeniden Arapça, Osmanlıca eğitimi alınması için bölümler açıldı. Bazı yerlerde Zazaca ve Kürtçe eğitimler veren bölümler de açıldı. Böylece farklı isimlerle bin yıldır devam eden medeniyetimizin bize bıraktığı eserleri okuma imkanına kavuşaçağız. Terk edilen unutulan pek çok eseri ayağa kaldırdığımız için mutluyuz. Kuran'ı Kerim 'Oku' emriyle başlıyor. Bu eserlerin her birisi Allah'ın adıyla okunmaya uygun olarak yazılmıştır" dedi.

Daha sonra Çorum Belediyesi tarafından eski cezaevinin yerine yaptırılan İskilipli Atıf Hoca parkının açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı açılışta da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye yıllar sonra bugün demokratik anlamda, özgürlükler noktasında çok iyi bir yere geldi. Geçen 50-60 yılda darbeler, muhtıralar, müdahaleler gördük. Hepsinde ülke geriye gitti. İnsanlar cezaevine girdi, bazıları idam edildi. Türkiye sizin de yüzde 68 oyunuzla referandumla anayasayı değiştirdi. Darbecileri koruyan hükümler kaldırıldı. Tarihin sayfalarını açtık. 12 Eylül'ü yapan yaşları 90'a gelmiş iki kişi 4 Nisan'dan itibaren Ağır Cezada yargılanıyor. 28 Şubat ile ilgili soruşturma süreci var. Bir yandan Dersim perdesi aralanıyor. Bir yandan İstiklal Mahkemelerinin karanlık sayfaları da gün yüzüne çıkıyor. Geçmişte kendilerine zulm edilen, siyasi suikastlerle, hatta idamlarla önü kesilen memleket insanları bugün gerçekle yüzleşiyor" dedi.

"FİTNE, FESAT ARAMIZA GİREMEYECEK"

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü şer odaklarının ortaya koyduğu ihanet artık olmayacak, bunları yapmaya niyetlenenler suratlarına tokadı bulacak. Türkiye'de artık milletin dediği olacak. Milletimiz bir ve bütün olacak. Fitne ve fesat aramıza giremeyecek. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle aynı medeniyetin çocuğu, Çanakkale'de birbirinin kucağında şehit olan bu milletin çocukları birilerinin fitnesiyle birbirlerine sırtını dönmeyecek, eline taş almayacak, kucaklaşacak." 

Konuşmasının ardından parkı gezen Arınç, vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra da istirahete çekildi.



MS,ŞE (İS/RT)