Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan DP İlçe Başkanı İsmet Koyuncu ve bir grup partili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın 25 Mart tarihinde Bursa’da muhtarlarla bir araya geldiği sırada yaptığı konuşmasında yerel bir gazetede çıkan yazıyı eleştirirken kullandığı ifadelerin tehdit içerdiğini ileri sürerek Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu. Grup adına konuşan İsmet Koyuncu, devletin gücünü temsil eden bir Başbakan Yardımcısı’nın yerel bir gazeteyi sırf gazetecilik yaptığı için ve millet adına habercilik yaptığı için tehdit edilmesinden korktuklarını dile getirdi.

Arınç’ın kullandığı sözlerle Türk Ceza Kanunu’ndaki 'Alenen tehdit' suçunu işlediğini öne süren Koyuncu, "Bu eylemin suç olduğundan emin olduğumuz için yargıya müracaat ettik. Devletin bakanının herkesten daha çok hassas olması gerektiğini düşündüğümüz basın özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğünün bu şekilde tehdit edilmesini ülkemiz demokrasisi için gerçek anlamda bir tehdit olarak görüyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Koyuncu ve bir grup partili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir yerel gazetede çıkan "Başbakan Erdoğan gelmiyor" başlıklı yazı üzerine muhtarlarla yaptığı toplantıda, şu açıklamayı yapmıştı:

"Şimdi burası yeri değil ama madem kameralar ağzı açık beni dinliyor, söylemeliyim. Haddini bileceksin arkadaş. Bursa’mızda münteşir bir gazete kocaman böyle patlak gibi gözlerle başlık atmış bugün. İçinden geçeni yazmış. ’Başbakan kongreye gelmiyor’ demiş. Ayıp denen bir şey var. Biz siyasetçiyiz arkadaşlar. Bu kongre yapılır. Başbakanımız, Allah izin ve imkânı verirse kongreye gelir. Diyelim ki gelemedi. Ben gelirim. Diyelim ki ben gelemedim. Bu kongre yapılır. Sen ne demek istiyorsun arkadaş? İçindekini böyle başlığa çıkarman ayıp oluyor. Senin içinden geçeni ben biliyorum. Çünkü sen eski günlerin özlemi içindesin. Sen istiyorsun ki Bursa’da eskiden bazı yanlışlıklar yapılmıştı ’Ah ne de güzel olmuştu. Nerden çıktı bu adam şimdi? Doğru düzgün kongre yapmaya çalışıyor’ diye bana çakmaya çalışıyorsun. Bana çakılmaz arkadaş? Ayağını denk al. 22 Nisan’dan sonra seninle daha rahat konuşuruz. Bunlar eski günleri özlüyorlar. Ama eskiye dönüş olmayacak."



SB(FK/İD)