Emekli albay Cemal Hakan Pelit hakkında 28 Şubat soruşturmasının son dalgası kapsamında gözaltı kararı verildi. O dönemde Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli olan emekli albay Pelit, polisin yaptığı aramada evinde bulunamadı. Operasyondan sonra, gözaltı kararı çıkmadan bir gün önce gemi ile yurtdışına çıktığı iddiaları dile getirildi. İddialara, 2009 yılında Ak Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı'nda kadın kolları yönetiminde göreve başlayan, altı ay önce yapılan ilçe kongresinin ardından halkla ilişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olan eşi Perihan Pelit cevap verdi.

Özel bir ithalat ihracat firmasında çalıştıktan sonra 10 yıl önce emekli olan Perihan Pelit, eşi Cemal Hakan Pelit'in kaçmadığını, 29 Ekim 2011 tarihinde uzak yol yük gemisinde işe girdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Eşim beş yıl önce emekli oldu. 29 Ekim 2011 tarihinde uzak yol yük gemisinde işe girdi. İki çocuğumuz da farklı şehirlerde üniversite okuyor, onlara para göndermemiz lazım. Maddi sıkıntı nedeniyle eşim çalışmaya başladı. Eşim gemide üçüncü kaptan. Gözaltı kararını aldığımda bile kendisine telefonla bir haftada ancak ulaşabildim. Eşim kaçmadı, 20 Mayıs'ta şirketle sözleşmesi bitecek, yerine birini bulup Haziran'da Türkiye'ye gelip ifadesini verecek. Benim Ak Parti'de yönetici olmamın eşimle ilgisi yok. Herkesin görüşü kendisini bağlar. Ben insanlara yardım için siyasete girdim ve çok mutuyum."



ED (AÖ/AAA)