Avrupa Festivaller Birliği (EFA) yönetim kurulu üyeleri arasında da yer alan flüt sanatçısı Massimo Marcelli ve sinema filmlerinin müzik kompozitörlüğünü de yapan piyanist Luis Bacalov, Side 12'nci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahneye çıktı. Tarihi Apollon Tapınağı'nda verilen konserde sanatseverler, film müzikleriyle yolculuğa çıktı. Konseri Side Belediye Başkanı Ak Partili Abdulkadir Uçar ile çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever izledi. Konser sonunda çiçek takdim edilen sanatçılar, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Andre Jaunet ve Maxence Larrieu ile flüt çalan, henüz 9 yaşındayken Venedik Teatro la Fenice'de ilk konserini veren Massimo Marcelli, Francesco Cilea, Concorso Internazionale Giornate Müzikali ve Concorso Internazionale di Stresa ödüllerinin sahibi. Buenos Airesli dünyaca ünlü piyanist-besteci Luis Bacalov ise İtalyan yapımı 'Il Postino' filmi ile 1996 yılında 'En İyi Müzik' dalında kazandığı Oscar ödülünün yanı sıra iki BAFTA ödülüne layık görülen başarılı bir müzik kompozitörü.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12'ncisi düzenlenen, 2010 yılında EFA'ya kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 30 Eylül'e dek sürecek. Sanat yönetmenliğini Remzi Buharalı'nın üstlendiği festival, Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda sanatseverle ücretsiz buluşuyor.



KA(HA/CK)